Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skade- sjokk

Sandefjord-trener Tom Nordlie haddeåtte spillere på skadelista, og trodde ikke ting kunne bli verre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hvert fall fram til i går, da han fikk beskjed om at minst tre andre spillere er ute med farlige luftveisinfeksjoner. Midtstopperne Jørn Ove Rønning og Jan Fredrik Bjørntvedt og midtbanespiller Frode Fredriksen har fått påvist en klamydiainfeksjon kjent som TWAR. Bakterien kan i verste fall være livsfarlig, og 16 svenske orienteringsløpere skal ha dødd av TWAR på 90-tallet.

- Legen sier at infeksjonen kan medføre varige lungesykdommer som astma. Jeg skal ikke overdramatisere situasjonen, men det er ikke mange år siden noen døde av sykdommen, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

Flere syke

For å gjøre vondt enda verre har Sami Mahlio pådratt seg lungebetennelse, mens prøvene til Jørgen Jalland og Tom Helge Jacobsen ennå ikke er klare.

Begge har hatt sykdomstegn, og på borteturene har de delt rom med henholdsvis Bjørntvedt og Fredriksen, slik at de kan ha blitt smittet av lagkameratene.

TWAR-bakterien

  • Twar er en bakterieliknende mikroorganisme som gir infeksjon i luftveiene.
  • Symptomene likner vanlig influensa eller forkjølelse.
  • De fleste har antistoffer mot bakterien.

- Vi har mer sykdom og skader nå enn jeg har hatt til sammen på 16 år som trener. Men det viktigste nå er å ta vare på spillernes helse. På forrige trening var vi ti mann, men da hadde vi lånt spillere fra andre klubber. Det blir litt sånn «hvem kommer i dag 'a?», sier Nordlie.

Utsette kamp

Sandefjord har tapt begge de siste seriekampene sine, 0-4 hjemme mot Raufoss og 2-4 borte mot Hødd.

- Vi har ikke forstått hvorfor vi har vært så slitne. I kampen mot Hødd ledet vi 2-0, og plutselig orket ikke gutta noen ting. Men dette er ingen unnskyldning for tapene, sier Nordlie.

I går sendte han søknad til Norges Fotballforbund om å få utsatt søndagens kamp mot Ørn-Horten. Bare sju av de 21 spillerne i Sandefjord-stallen er friskmeldte.

- Det er så mange fornuftige folk i Fotballforbundet, at jeg blir sjokkert hvis de ikke tar hensyn til dette. Vi har bare ett lag i hele klubben, så hvis vi skal stille med elleve mann til helga, må vi ta med to trenere og en materialforvalter. Jeg veit ikke om vi blir så gjennombruddshissige da. Det blir nok mest ball i fot.

FORTVILER: - Vi har mer sykdom og skader nå enn jeg har hatt til sammen på 16 år som trener, sier en oppgitt Sandefjord-trener Tom Nordlie.