Skade-epidemi

Trine Haltvik (33) ødela skulderen i en kamp for Byåsen i en internasjonal klubbturnering i Tyskland sist helg. Hun må ta flere ukers skadepause fra håndballen. Det er den siste av en lang rekke skademeldinger til landslagstrener Marit Breivik.

- Jeg er veldig glad for at det ikke er EM akkurat nå, sier Breivik til Dagbladet. Det var i kampen mot det tyske topplaget Lützelinden lørdag Trine Haltvik ble skadd.

- Jeg kom på et gjennombrudd og ble revet ned fra siden, forteller Trine til Dagbladet.

I kjent stil ville hun fortsette å spille, men trener Valeri Putans så heldigvis at skulderen hennes nærmest hang ned og tok Trine av banen.

- Det er leddbåndet mellom skulderbladet og kravebeinet som er røket, sier Trine.

Hun fortsetter Tyskland-turnéen med Byåsen og skal i første omgang røntgenundersøkes i Bad Urach.

Mange meldinger

Skademeldingene har strømmet til landslagstreneren Marit Breivik de siste ukene. Her er et utvalg: Kjersti Grini (Tertnes) er virus-angrepet. Hun ble tvunget til å gi opp under landslagets samling for ti dager siden og har måttet droppe også Nordstrand-turneringen sist helg.Tonje Larsen (Viborg) har slitasje-skade i knærne. Trener Ulrik Wilbek i Tonjes nye klubb sier at han tar hensyn til at hun ikke tåler full belastning i kamp og trening.Mette Davidsen (Tertnes) pådro seg en skulderskade sist helg, og har i tillegg betennelse i foten og vondt i kneet.Susann Goksør (Nordstrand) sliter med ryggen, som vanlig, og må ta regelmessige pauser for å holder skaden i sjakk. Annette Tveter (Larvik) har problemer med foten og må trolig opereres.Lise Larssen (Bækkelaget) har brudd i foten.Heidi Tjugum (Viborg) har igjen vrikket ankelen, men er på bedringens vei.

Skal spares

- Vi er i en kritisk fase med overgang fra store mengder fysisk trening til spill på golvet. Det er enkelte spillere som da blir spesielt utsatt for skader.

- Jeg er stadig i kontakt med klubbtrenere. Det er viktig at de jentene som er halvskadd ikke blir kjørt for hardt, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Håndballjentenes oppkjøring til EM starter for alvor 24. september med samling og turnering i Danmark. EM spilles fra 11. til 19.12. i Nederland.

SKADD: </B>Trine Haltvik har skadet skulderen og blir borte fra håndballen i månedsvis.