Skade-sjokket

SEVILLA (Dagbladet): Marion Jones skulle sikre seieren i semifinale 200 meter. I løpet av et langt sekund tar hun seg til ryggen, vrir seg i smerte og skriker ut.

Ektemann C.J. Hunter reiser seg i sinne på tribunen og slår gullneven i plastikksetet før han hopper over sperringene, løper inn på banen og følger henne på båre ut av stadion.

Klokka var 19.39 og skadesjokket smalt på Olympia-stadion. Når skaden rammer friidretts-VMs største stjerne og dette bare var en semifinale på veien mot minst tre, kanskje fire gullmedaljer og en bronse, trekkes all oppmerksomhet mot dramaet på indre bane.

Marion ble nemlig liggende og måtte trilles ut på båre.

- Marion fikk spasme og krampe i nedre del av ryggen. Hun vil bli undersøkt svært grundig før vi kan gi en mer detaljert uttalelse om skaden, var alt Craig Masback, en av lederne for det amerikanske friidrettslandslaget, kunne meddele på en særdeles kort pressekonferanse ved 22-tida.

Ingen visste med sikkerhet hvor alvorlig skaden var seint i går kveld.

Var ikke i form?

Hennes agent, Emmanuel Hudson, meddelte via AP at Marion Jones hadde hatt problemer med å spise de siste dagene.

- Hun var lei av maten, og i går kveld måtte vi ut for å hente noe annet enn det vanlige å spise, sa han.

Donald Quarrie, tidligere OL-mester fra Jamaica, satte ord på det mange mente å se i går:

- Jeg så at hun hadde store problemer allerede fra start. Hun løp ikke slik hun pleier og hadde en dårlig posisjon ut av svingen rett før hun skar grimaser.

Marion Jones er en verdensstjerne innen idretten, og hundrevis av TV-folk tok oppstilling utenfor Medical Sone, hvor hun ble lagt inn til undersøkelse. Hun lå der i nesten to timer før hun ble kjørt vekk. Det kan tyde på at skaden er alvorligere enn først antatt.

Rykter

Andre rykter som gikk om Marion Jones var at hun var totalt utslitt etter å ha konsentrert seg og konkurrert hardt i fem dager i opp til 55 graders varme i sola.

- Det er en skam at man skal være nødt til å konkurrere i en slik hete, sa manager Hudson.