Skade stoppet ikke sandjentene

Sikret norsk tredjeplass.

Nila Håkedal slet med en vond skulder, men sammen med makker Ingrid Tørlen sikret hun norsk tredjeplass i verdensserieturneringen i Polen.

De tsjekkiske jentene Sona Novakova og Tereza Tobiasova startet best i bronsekampen og vant åpningssettet 21-14, men den norske sandduoen slo kraftig tilbake med 21-16 og 15-10.

- De servet som et uvær i starten, men vi slo tilbake da vi fant mer ut av angrepsspillet deres. Da ble tsjekkerne usikre. Dette føles veldig sterkt. De prøvde seg på Nila, men hun lurte seg unna - så jeg fikk mesteparten av trykket, sa Tørlen til NTB.

Nylig tok Håkedal/Tørlen annenplass i Kristiansand. Søndag ble det en ny pallplass for jentene som har fått en fin avslutning på sesongen.

- Jeg har spilt med skade i turneringen, og da er det veldig bra å bli topp tre. Jeg er veldig stolt. Mitt hovedangrep er normalt hardt, men med vond skulder kunne jeg ikke slå like hardt og måtte satse mer på plassering av ballen. Det skjønte de ikke alltid så mye av, så vi snudde egentlig det hele til vår fordel, mente Håkedal.

På grunn av skulderproblemene vurderer den norske sandduoen å stå over neste helgs EM-runde i Blackpool.

(NTB)

GLADE JENTER: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er i god form, og i helga sikret de seg en tredjeplass i verdensserien. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
GLADE JENTER: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er i god form, og i helga sikret de seg en tredjeplass i verdensserien. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer
Skade stoppet ikke sandjentene