Skade, utvisning og utpepet Sjeva

Chelsea-fansen ropte på Mourinho etter ny 0-0.

(Dagbladet.no): Chelsea – Fulham 0-0.

Avram Grant har lovet Chelsea-fansen et mer underholdende fotballag enn det José Mourinho klarte å dyrke fram på Stamford Bridge, men har vel ikke akkurat holdt det løftet foreløpig.

Riktignok presset Chelsea og skapte store sjanser i dagens lokalderby mot Fulham, men nok en gang uteble scoringen.

I stedet ble det enda en svart ettermiddag for hjemmelaget.

John Terry måtte forlate banen med brukket kinnbein kort tid etter pause, Andrej Sjevtsjenko ble byttet ut til pipekonsert, mens en nyfrisk Didier Drogba ble sendt i garderoben kvarteret før slutt etter to gule.

På tribunen viste hjemmefansen nok en gang sin støtte til Mourinho, med T-skjorter og bannere påskrevet «Få José Mourinho tilbake. Vi elsker The Special One».

Det savnet forsvinner nok ikke etter denne lørdagen.

Bortelaget åpnet best

MÅLTØRR: Salomon Kalou forsøker seg for Chelsea, men som mot Blackburn forrige helg endte det nok en gang målløst for de blå i ettermiddag. Foto: ADY KERRY/EPA/SCANPIX
MÅLTØRR: Salomon Kalou forsøker seg for Chelsea, men som mot Blackburn forrige helg endte det nok en gang målløst for de blå i ettermiddag. Foto: ADY KERRY/EPA/SCANPIX Vis mer

Fulham sto for det meste av underholdningen de første tjue minuttene.

En håpløs markeringsjobb av Chelsea-forsvaret kunne gitt bortescoring etter et knapt kvarter, men Clint Dempsey fikk bare en blek heading ut av den store muligheten.

Etter hvert tok naturlig nok Chelsea mer og mer over, og var klart det beste laget fra halvspilt førsteomgang og ut.

Sjevtsjenko skulle gitt 1-0 et kvarter før pause.

Salomon Kalou kjørte karusell med Chris Baird på venstrekanten, men litt for nære første stolpe klarte ikke ukraineren å styre innlegget på riktig side av stolpen.

Ropte på straffe

Like etter ropte hele Chelsea på straffespark.

Didier Drogba kastet seg etter et av Joe Coles mange innlegg på bakre stolpe, men ble hindret av Baird.

Skade, utvisning og utpepet Sjeva

Ivorianeren har vel ikke akkurat for vane å stå på beina for enhver pris, men denne gangen så han ut til å ha grunn til å falle.

Dommer Atkinson var imidlertid ikke i humør til å blåse, og ga i stedet Drogba gult kort for massive protester.

Strålende Keller

Direkte etter pause var det bare en fantastisk redning av Casey Keller som hindret 1-0.

Igjen var det Joe Coles innlegg fra høyre som skapte sjansen, men inne foran mål var ikke Kalous skliende avslutning nok til å lure Keller i tigersprang.

Drogba prøvde seg igjen etter et kvarters spill. Et mesterlig mottak ga ham rom på Fulhams banehalvdel, men igjen sto Keller i veien for skuddet.

Pep mot Sjevtsjenko

Andrej Sjevtsjenko forlot banen til fordel for Claudio Pizarro kort tid ut i andre omgang, etter nok en stille ettermiddag på jobben.

Ukraineren holdt mye på ballen, var stadig nede på midtbanen og hentet den selv, og ble rett og slett belønnet med piping fra frustrerte hjemmesupportere.

Kvarteret før slutt ble ting enda verre for Chelsea.

Didier Drogbas første gule var unødvendig, hans andre fullt fortjent. Drogba gikk i duell med støvelen i hodehøyde, og traff Baird nettopp i hodet. Helt utilsiktet av spissen, men farlig spill like fullt, og Drogba måtte i tidlig dusj.

Sang for Mourinho

Etter dette klarte ikke Chelsea å opprettholde det samme presset.

I stedet skulle Mark Koncheski kanskje avgjort andre veien, da han stjal ballen og kom alene med Petr Cech. Men tsjekkeren ble for sterk, og da heller ikke en helt fri Kamara greide å sette ballen innenfor stengene i siste minutt, endte det 0-0 på Stamford Bridge.

På tribunen sang Chelsea-fansen av full hals om en portugiser som har forlatt landet.

KLAR MELDING: Chelsea-fansen sang etter José Mourinho gjennom hele kampen, og mange hadde T-skjorter og plakater med støtte til portugiseren.
MJA..SKEPTISK: Det spørs nok hvem Chelsea-fansen hadde foretrukket hvis de måtte velge som styret i klubben til slutt måtte - Roman Abramovitsj eller José Mourinho.
POP PÅ TRIBUNEN: Popstjernen Lily Allen var Fulham-eier Momo Al Fayeds gjest på Stamford Bridge i ettermiddag. Hun fikk se de hvite jobbe med seg ett poeng.