SMERTER: Yann-Erik de Lanlay hadde det ikke godt da han måtte sette seg i gresset. De andre spillerne samlet seg rundt ham. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
SMERTER: Yann-Erik de Lanlay hadde det ikke godt da han måtte sette seg i gresset. De andre spillerne samlet seg rundt ham. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Eliteserien

Skadedrama på RBK-trening

Yann-Erik de Lanlay ned for telling første dag etter ferien. Skader er det siste et hardt presset Rosenborg trenger. Ingebrigtsen kritisk. Og Bendtner gir seg selv en smekk.

  • Rosenborg – Vålerenga, søndag kl. 20.00

TRONDHEIM (Dagbladet): Her vrir Yann-Erik de Lanlay (26) seg i smerter på onsdagens Rosenborg-trening. Laget trente på offensiv samhandling, da han plutselig gikk ned for telling.

De andre spillerne samlet seg rundt kantspilleren. Under en time ut i treninga måtte han avbryte med smerter. Diagnose: Trøbbel med lysken.

Skader er det siste et hardt presset Rosenborg trenger når Eliteserien starter opp igjen til helga. Laget tar imot Vålerenga på Lerkendal – og jakter på serieleder Brann fra sin tredjeplass. Sju poeng skiller lagene, med Ranheim imellom.

– Godt spørsmål, svarte de Lanlay da Dagbladet lurte på hva som var problemet. Medisinsk koordinator, Haakon Schwabe, opplyste at lysken ville bli sjekket.

26-åringen er neppe aktuell mot Vålerenga. Han ble umiddelbart trøstet av de andre spillerne og frustrasjonen lå tykt utenpå den skadeforfulgte spilleren. Tidligere har han røket korsbåndet.

OVER OG UT: Yann-Erik de Lanlay måtte avbryte dagens trening på Lerkendal. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
OVER OG UT: Yann-Erik de Lanlay måtte avbryte dagens trening på Lerkendal. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Rosenborg-spillerne har hatt ei uke ferie. I en sesong der lite har gått på skinner melder spørsmålene seg nå fra alle kanter: Ei uke med ferie, midt i trøbbelet? Hvordan takler Kåre Ingebrigtsen sin første motgang som Rosenborg-trener? Er spillere og trenere blitt mer lukket og humørløse?

Nei, ikke basert på det som skjedde på Lerkendal i dag. Ferie gir som kjent overskudd. Og søndag starter alvoret igjen.

Ingebrigtsen har brukt uka i Spania godt. Klubben går nå inn i en helt vital periode. Først venter tre seriekamper. Deretter er det kvalifisering til Champions League, der Valur fra Island er første motstander.

Ingebrigtsen fnyser av alle som antyder at klubben ferierer seg bort fra problemene. Dette handler om å samle krefter til en knalltøff periode. Og – selvsagt – ingen av spillerne ligger på stranda og soler seg i flesket, sånn som mange andre. Her står egentrening på programmet.

TILBAKE PÅ JOBB: Trener Kåre Ingebrigtsen har vært en tur i Spania. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TILBAKE PÅ JOBB: Trener Kåre Ingebrigtsen har vært en tur i Spania. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

– Vi trengte ei uke til å lade batteriene. Men nå er vi glade for å være i gang igjen, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

– Vi er ikke så fornøyde med det vi har gjort så langt. Da blir ferie nesten et herk. Men du kan ligge i solsenga – det er ingen som ser hvilken formasjon du tenker på og hva du jobber med i hodet. Dette har vært en avslapning og mulighet til å se framover.

– Hvordan ser du på det som har skjedd hittil?

– Samlet i vårsesongen har det ikke vært godt nok. Det har vært tid for å se seg i speilet, både for trenerne og spillerne. Vi må bare innrømme at vi ikke har vært gode nok. Det gjelder meg, det gjelder spillerne – og det må vi bare ta konsekvensene av. Jeg må være tydeligere i måten vi ønsker å framstå på.

– Føler du at det brenner under beina dine?

– Nei, jeg har ikke følt det. Som fotballtrener vet du at bålet aldri blir slukket. Bekymringen jeg har i hverdagen er om vi er gode eller dårlige. Det er det jeg tenker på.

Nicklas Bendtner er skadefri igjen og var til stede på dagens trening. Han ble tatt med i Danmarks bruttotropp til VM, men ble vraket rett før mesterskapet. Det ville han helst ikke snakke om i dag.

BACK IN BUSINESS: Nicklas Bendtner har ristet av seg skuffelsen etter å ha blitt vraket til VM. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
BACK IN BUSINESS: Nicklas Bendtner har ristet av seg skuffelsen etter å ha blitt vraket til VM. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

– Det er klart det er mange følelser som går gjennom deg. Men som alle ting i livet må du videre, sier han.

Det er ingen hemmelighet at Bendtner ville bruke Rosenborg for å få tilgang til fotballens verdensscene i Russland. Men helt i sluttfasen ble drømmene knust, da han ødela lysken mot Brann i slutten av mai.

– Hvordan er motivasjonen din nå?

– Jeg vet hvor mye jeg brenner for arbeidet her i Rosenborg. Jeg har ikke vært hundre prosent fornøyd med det jeg har levert. Men jeg har hundre prosent motivasjon til å vise at vi kan snu dette.

Spissen ser forbedringspotensial:

Jeg har vært OK med ballen. Men jeg har kanskje ikke hatt motivasjon og vilje til å ta de ekstra skrittene når det ikke fungerer. Det er ikke godt nok for en spiller som meg.

Eliteserien
Brann1394020-531
Ranheim1382325-2126
Rosenborg1373320-1024
Haugesund1373320-1424
Sarpsborg1364323-1522
Vålerenga1364317-1622
Tromsø1362521-1620
Molde1362519-1620
Kristiansund1354419-1619
Odd1352619-1617
Bodø/Glimt1334612-1413
Strømsgodset1334617-2013
Lillestrøm1333712-1912
Stabæk1325613-2211
Start1322910-288
Sandefjord13121010-295