Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadefri Bjørgen i knallform før sesongens store mål

- Jeg har fryktelig lyst til å bli første norske til å vinne.

I FORM: Marit Bjørgen er i form, men forbereder seg på tøffere motstand denne sesongen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I FORM: Marit Bjørgen er i form, men forbereder seg på tøffere motstand denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Marit Bjørgen (32) har hatt flere strålende sesonger på rad. Hun vil gjerne ha mer, men forbereder seg på tøffere motstand.

Onsdag koste hun seg i sola i italienske Seiser Alm vel 1900 meter over havet. Det er hennes treningsparadis. Noen få mil lenger sør i Dolomittene (Cavalese) skal alt det viktige skje til vinteren: Tour de Ski og VM

- Det har vært noen fantastiske år med resultater som jeg ikke hadde forventet i det hele tatt selv. Jeg må være forberedt på at det ikke er sikkert at jeg leverer slik kommende sesong. Det er andre som utvikler seg, og jeg blir heller ikke noe yngre. Vi får se. Jeg prøver å gjøre en så god jobb som mulig, sier Marit Bjørgen til NTB.

- Jeg prøver å pushe grensene og utvikle meg på områder der jeg kan bli bedre.

Historisk - Det er gjevt å få et individuelt VM-gull, men jeg har ikke klart å ta Tour de Ski. Jeg har vært fryktelig nær flere ganger. Det hadde vært gøy, ikke minst å være første norske (til å vinne). Jeg har fryktelig lyst til å klare det i vinter, sier Bjørgen til NTB.

Hun slo gjennom i 2003. Det skjedde i VM i Cavalese i sprint fristil.

Etter det opplevde hun motgang før hun virkelig slo til igjen. Bjørgen står med hele ti OL- og VM-gull siden 2005.

Hun dominerte helt både i Whistler (tre titler, 2010-OL) og Oslo (fire gull, 2011-VM).

Frisk - Formen er veldig bra til å være slutten av august. Jeg er nå skadefri og får gjort det meste. Da er jeg absolutt veldig fornøyd. Jeg har ikke vært syk og bare hatt en liten skade. Den satte meg ikke mye tilbake, forteller Bjørgen.

GODE TIDER:
Marit Bjørgen i Seiser Alm i Italia hvor det norske langrennslandslaget har treningsleir i sessongoppkjøringen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GODE TIDER: Marit Bjørgen i Seiser Alm i Italia hvor det norske langrennslandslaget har treningsleir i sessongoppkjøringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Hun og landslagsjentene hadde en tretimersøkt på morgenen. Før middag bar det ut på ny. Da med to nye timer hardkjør.

Bjørgen kjører et utvidet høyderegime med mange, mange uker i tynnluft i løpet av sommer, høst og tidlig vinter. Det gjøres primært med tanke på Sotsji-OL i 2014. Det blir hennes fjerde og siste olympiske leker.

Romvenninnen Therese Johaug er bare i starten av karrieren. De to presser hverandre nesten hver dag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media