Skadefri Frings klar for finale

Gode nyheter for Tyskland.

(Dagbladet.no): • Tyskland-Spania direkte kl. 20.45
Tyskland biter negler foran EM finalen

i uvissheten over nærmest uerstattelige Michael Ballacks helsetilstand.

Likevel er det forsiktig grunn til optimisme i den tyske leiren etter at viktige Torsten Frings meldte seg selv skadefri og klar til tjeneste etter ribbeinsbruddet som satte midtbaneankeret ut av spill mot Portugal og i én omgang mot Tyrkia.

- I løpet av kampen mot Tyrkia fikk jeg flere smeller i ribbeina, men jeg merket ingenting. Jeg er kjempeklar for å spille og å gå i dueller igjen. Det gjenstår å se om jeg blir tatt ut, men jeg er definitivt 100 prosent forberedt, sier midtbaneankeret ifølge Sky Sports.

Tyskland kan absolutt trenge en opplagt Frings for erstatter Simon Rolfes har ikke klart å fylle ankerrollen på midten med samme kvalitet og pondus Frings er kjent for, og fraværet har også gått utover Thomas Hitzlspergers offensive bidrag.

Kaptein med stor «K» 

Enda mer enn Frings, trenger tyskerne sin offensive dirigent Michael Ballack. Chelsea-spilleren har pådratt seg en leggskade, og er i tidsnød foran kveldens finale på Ernst Happel stadion i Wien.

Ifølge Bild Zeitung, planlegger landslagstrener Joachim Löw å bruke Ballack, og kapteinen skal være å finne i den foreløpige lagoppstillingen til Tyskland.

TILSTEDEVÆRENDE: Verken Torsten Frings (t.v.) eller Michael Ballack farer stille fram på fotballbanen. Tyskland trenger dem begge i EM-finalen. Foto: AP/Scanpix
TILSTEDEVÆRENDE: Verken Torsten Frings (t.v.) eller Michael Ballack farer stille fram på fotballbanen. Tyskland trenger dem begge i EM-finalen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Legenden Franz Beckenbauer framhever at Ballack gir Tyskland en ekstra dimensjon på banen som Spania ikke har dersom han blir klar i tide.

- De har fantastiske spillere som Cesc Fabregas, men de har ikke noen leder på fotballbanen, ingen virkelig kaptein. Derfor kan Michael Ballack utgjøre forskjellen, understreker der Kaiser ifølge Sky Sports før han utdyper ytterligere:

- Fra første minutt i kampen mot Portugal signaliserte han med hele kroppsspråket at jeg er her. De som vil slå Tyskland må beseire meg først.

Beckenbauer har klokketro på at det denne gangen er Ballacks tur etter tidligere nedturer som to tapte Champions League-finaler med henholdsvis Leverkusen og Chelsea og da han måtte se VM-finalen i 2002 fra sidelinjen med suspensjon.

- Jeg vil være henrykt på Ballacks vegne dersom finalen i kveld blir høydepunktet i karrieren hans. Dette er en fantastisk sjanse til å vinne sin første store tittel. Han er klar for å slåss og jeg ønsker ham all mulig lykke til, lyder hilsenen fra Tysklands kanskje aller største kaptein gjennom tidene.

Skadefri Frings klar for finale