Skadefri Johnsen klar for Spania

Skadefri og i form er Ronny Johnsen klar til å møte Spania til kamp om EM-plass om en uke. Alt annet enn tap er godt nok for Norge, mener han.

- Vi slo Spania i forrige EM-sluttspill da vi satset på kontringsfotball. Det tror jeg blir resepten nå også. Vi har jo ikke akkurat overbevist i de siste landskampene, sier Ronny Johnsen til NTB.

Stopperklippen er full av respekt for Spania og mener det blir tøft å ta seg til EM i Portugal neste år.

- Alt annet enn tap i bortekampen må vi se på som et godt resultat. Vi har en god sjanse når Spania kommer til et iskaldt Ullevaal fire dager etterpå, hevder Aston Villaproffen.

Johnsen gikk glipp av forrige landskamp mot Luxembourg på grunn av tåbetennelse. Fra før har vestfoldingen 58 opptredener for Norge.

I dag spilte 34-åringen hele kampen da Aston Villa gikk på sesongens første hjemmetap på Villa Park. Middlesbrough slo Birmingham-laget 2-0 etter scoringer av Boudewijn Zenden (30) og Michael Ricketts (straffe 49).

- Sannsynligvis årsverste av oss. Og ekstra surt var det å tape for Middlesbrough ettersom vi lå likt med dem på tabellen før kampen, sier Johnsen.

Villa åpnet kampen best, men fikk et støkk da gjestene scoret på sin første skikkelige målsjanse etter halvtimen spilt. Rett etter pause måtte et tannløst hjemmelag se Middlesbrough doble ledelsen etter et billig straffespark.

(NTB)