Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadefri med nåler

Etter to nålestikk og få minutters ventetid merker Stabæk-spiller Christian «Chippen» Wilhelmsson (23) ikke noe til smertene i leggen.

Mens flere Tippeliga-klubber sliter med skadde spillere og må ty til kriseløsninger, har Stabæk-trener Gaute Larsen en skadefri tropp å jobbe med. Spillerne har i hele forsesongen jobbet systematisk med trening spesielt tilrettelagt for å forebygge skader. Mer og tyngre styrketrening, i tillegg til behandling av potensielle skader før de utvikler seg til noe mer, har vært Stabæks strategi.

- Jeg bruker akupunktur veldig mye på spent muskulatur. Det virker effektivt for å forebygge skader, sier fysioterapeut i Stabæk Tor Østhagen til Dagbladet.

God sesongstart

Stabæk har aldri hatt en bedre sesongstart siden klubben kom med i Tippeligaen. Laget har ingen skadde spillere og den svenske publikumsfavoritt Christian Wilhelmsson er i superform. Gaute Larsen har all grunn til å smile.

- Det er bra stemning i troppen og ingen skadde spillere. Jeg har et luksusproblem før kampen mot Bodø-Glimt. Jeg har mange spillere i bra slag. Rundt 16 spillere kjemper om en plass på laget, sier Stabæk-treneren til Dagbladet.

«Chippen» dribler sine lagkamerater, yter alt på trening og oser av selvtillit.

Men hardtreningen koster. Etter onsdagens trening hinket han av banen med store smerter i den høyre leggen. Tor Østhagen insisterte på akupunkturbehandling umiddelbart.

- Dette har jeg ingen tro på. Jeg hater det, sier Christian Wilhelmsson til Dagbladet.

Svensken ønsker selv massasje, men Østhagen lar seg ikke overtale.

- Dette heter triggerpunkt-behandling med nåler, og er en type akupunktur. Det er viktig å behandle stive muskler med en gang, for å få ut spenningen og for å hindre at det utvikler seg til en muskelstrekk, forklarer han.

Vondt

Det er tydelig vondt når nålene stikkes inn i leggen og enda vondere når Østhagen vrir litt på dem. Etter få minutter er behandlingen ferdig og 23-åringen er overveldet over den raske virkningen.

- Kom å se. Muskelen er helt slapp, sier han - tydelig oppspilt.

- Jeg har ikke brukt akupunktur før og har aldri hatt tro på det. Men det virker, konstaterer han.

En potensiell muskelstrekk er avverget med forebyggende behandling. Wilhelmsson kan fortsette hardtreningen og det gode spillet for Stabæk. 1. juli reiser han til belgiske Anderlecht.

- Jeg tror det blir bra. Jeg har allerede spilt minst 400 kamper inne i hodet mitt og scoret mange mål, sier han, med et smil.

Treneren imponert

Gaute Larsen er imponert over både treningsiveren og kvaliteten på spillet til Wilhelmsson.

- Han spiller veldig bra nå og er mer stabil enn før. «Chippen» er en veldig viktig spiller for oss. Han har ekstreme ferdigheter, sier Larsen.

EKSPLOSIV PÅ TRENING: - Jeg har ikke brukt akupunktur før og har aldri hatt tro på det. Men det virker, sier Stabæk-spiller Christian Wilhelmsson. Her er den svenske publikumsyndlingen i aksjon på Stabæk-trening.
AKUPUNKTUR: Christian Wilhelmsson får behandling av Stabæks fysioterapeut Tor Østhagen. <!--/BTEK1-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media