Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadefri Suzann

Med 30 varme i skyggen svinger Suzann Pettersen (20) køllene i Orlando i USA uten å kjenne noe til albueskaden sin. - Jeg har det bare vidunderlig, og er frisk som fisk, sier Suzann til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i fjor høst måtte golfesset operere en beinsplint i albuen, og var borte fra køllene i mange uker. 5. januar satte hun kursen til Spania og startet opptreningen.

- Jeg måtte slå en masse baller, og det tok meg to uker å finne tilbake til følelsen, sier Suzann.

Deilig med varme

20. januar reiste hun til Orlando, der treneren Simon Holmes har sommerhus. Sammen med fem andre golfere bor hun i huset, og hun er på banen hver eneste dag.

- Veldig godt å slippe å bo på hotell, sier Suzann. - Jeg har heller ikke noe imot varmen, som stort sett ligger rundt de tretti.

Suzann forteller at hun trolig ikke kommer til å spille noen konkurranse under oppholdet sitt, men legger til at hun spiller mot gutta hver dag på banen. Og føler seg så bra at hun har gjort visse forandringer i sesongplanene.

- Jeg reiser hjem 10. februar, og så videre til Australia den 14., sier Suzann. - Jeg spiller begge turneringene der borte, som er åpningen på årets europatour.

Skadefri

Den første, ANZ Masters, starter 21. februar på Rojal Pines, beliggende på den australske gullkysten. Den neste har start 28. februar på Yarra Yarra Golf Club i Melbourne.

- Det er deilig å være skadefri, jeg kjenner ingen ting til albuen eller foten min, sier Suzann Pettersen.

- Nå er det bare hodet igjen, sier hun med en latter.

Dermed ligger Suzann godt foran skjemaet, for det var lenge meningen at hun skulle sesongåpne i Nabisco Championship i California. I stedet vil hun stille enda bedre forberedt til sitt første møte med USA-touren.

- Hva med kvalifiseringen til verdens største turnering - US Open?

- Jeg tror jeg dropper den, sier Suzann. - Den første kvalomgangen er tidlig i mai, den neste og avgjørende i slutten av mai.

- Nettopp i mai er de tre første turneringene på touren i Europa, og det er litt teit å være borte fra dem, sier Suzann. De foregår på Tenerife, i Italia og i Spania.

  • Suzann Pettersen vant én gang på europa-touren i fjor, French Open. Hun oppnådde tre andreplasser. Hun spilte inn ca. 1,9 millioner kroner i sitt første år som profesjonell. Og ble kåret til Årets nykommer.
FRISK SOM EN FISK: Suzann Pettersen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!