Skadekrise for landslaget

Problemene bygger seg opp for Hareide.

(Dagbladet.no): Åge Hareide opplever det reneste mannefallet blant landslagsgutta foran lørdagens VM-kvalik mot Skottland.

Lørdag kalte han inn Tarik Elyonoussi som ny mann i troppen grunnet Steffen Iversens strekkskade, men i løpet av søndagens tippeligarunde vokste skadeproblemene seg større for landslagsledelsen - langt større.

Per Ciljan Skjelbred er helt sikkert uaktuell etter å ha strukket et leddbånd i RBKs 2-1-seier mot Lyn. Mohammed Abdellaoue måtte ut med skade mot Bodø/Glimt, mens Kjetil Wæhler hinket rundt med ispose etter kampslutt.

På Åråsen måtte Bjørn Helge Riise stå over på grunn av en lårskade.

Vingen har vært skadeplaget hele sesongen, men har kommet sterkt tilbake og ble inkludert i Åge Hareides landslagstropp som møter Skottland neste helg.

Det spørs om han spiller den kampen.

- Jeg vet ikke, sier Lillestrøm-trener Erland Johnsen etter kampen.

- Han har en slags krampe i låret. En liten småskade og vi har han tilbake til kampen mot Vålerenga om to uker, sier den tidligere Chelsea-proffen.

RISIKERER FLERE FORFALL: Åge Hareide rammes av skader på flere av landslagsspillerne med den viktige VM-kvalikkampen mot Skottland like rundt hjørnet. Foto: SCANPIX
RISIKERER FLERE FORFALL: Åge Hareide rammes av skader på flere av landslagsspillerne med den viktige VM-kvalikkampen mot Skottland like rundt hjørnet. Foto: SCANPIX Vis mer

Skadene stopper imidlertid ikke der. Rune Almenning Jarstein sliter med en slags muskelkrampe i låret og spiller med smerter.

- Det er bedre, men det er fortsatt ganske vondt å spille ut, sa han etter kampen mot Lyn.  

Skadet er også keeperkollega Espen Johnsen. Som nyuttatt landslagskeeper skulle nok Strømsgodset-målvakten helst ha sett at han fikk en gjennomkjøring mot Aalesund før alvoret tar til mot Skottland og Nederland.

I stedet førte en smell på trening til at unggutten Adam Larsen måtte fylle hanskene til Åge Hareides tredjekeeper.

- Jeg fikk en liten trykk i skulderen, men det går fort over, og jeg må ta tiden til hjelp. I dag var for tidlig, sier en \'sivilkledd\' Johnsen.

Det er imidlertid ikke for tidlig for å kunne rapportere seg disponibel til landslagssamling, og skaper dermed ikke ytterligere hodebry på målvaktsplass for landslagsledelsen.

- Det kan gå to, tre dager, men også en dag eller to. Jeg håper uansett å kunne spille i landskampene, avslutter Johnsen.

Landslagsassistent Ola By Rise krysser fingrene for at skadene ikke er verre enn at de fleste spillerne blir klare til lørdag.

- Det er ikke så mye jeg kan si nå, vi får ikke gjort vareopptelling før mandag. Vi håper naturligvis at færrest mulig må melde forfall av de usikre, sier han til Dagbladet.no.