Skadekrise for Solskjær

Både Paul Pogba og Anthony Martial ute mot Leicester.

SKADEPROBLEMER: Ole Gunnar Solskjær sleit med mange skader i troppen forrige sesong. Nå har skadelista hopet seg opp igjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKADEPROBLEMER: Ole Gunnar Solskjær sleit med mange skader i troppen forrige sesong. Nå har skadelista hopet seg opp igjen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
  • Se Manchester United - Leicester på TV 2 Sport Premium lørdag kl. 16.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har fått sin verste start i Premier League på 27 år, med bare fem poeng på fire kamper.

Før morgendagens kamp mot Leicester har nordmannen også fått en lang rekke med skader å bryne seg på, med verken Paul Pogba, Anthony Martial, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Jesse Lingard, Diogo Dalot eller Eric Bailly i aksjon i landslagspausen.

- Jeg kan ikke love at noen av dem er på banen, men vi prøver å få én eller to mer på benken framfor i startelleveren. Vi får se når vi kommer til kampen. Kanskje flere er tilbake neste uke, sier Solskjær til klubbens hjemmeside.

Under dagens pressekonferanse utdypet han at Wan-Bissaka og Lingard er nærmest, og at noen andre neppe vil være involvert i morgen.

- Pogba blir ikke klar, med mindre han har fått en mirakuløs bedring. Han har ikke kunnet trene hundre prosent, slår Solskjær fast.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Tøff motstander

Morgendagens motstander, Leicester, er ingen hvem som helst. Brendan Rodgers menn er det eneste ubeseirede laget ved siden av Liverpool og Manchester City.

De tok blant annet et sterkt poeng borte mot Chelsea. Ligavinneren fra 15/16-sesongen er blitt spådd som en av utfordrerne i topp seks-kampen.

- Leicester er alltid en tøff motstander. Det er et lag og en klubb som ønsker å utfordre om topp fire. En manager som har vist hva han kan. Brendans lag spiller alltid god fotball, og vi vet at vi må spille godt for å få tre poeng, sier Solskjær.

Etter Leicester-kampen venter West Ham på bortebane og Arsenal på hjemmebane, noe som kan by på problemer om United ikke løfter seg.

Solskjær anslår at flere spillere vil være klar til West Ham-kampen.

- Vi håper at flere er klare mot West Ham, og Paul og Anthony er i den kategorien. Mer enn det kan jeg egentlig ikke si, sier nordmannen.

Avskrevet i gullkampen

Den tidligere United-helten Paul Scholes har allerede avskrevet Manchester United i gullkampen de neste to åra, og dette ble Solskjær konfrontert med av TV 2.

- Paul vet hvordan det er å være en United-spiller, og når du ser på forskjellen mellom oss, Liverpool og Manchester City, kan man ikke forvente det. Men han kan nok se hvilken retning vi er på vei, sier Solskjær.

Scholes utdypet at Solskjær trenger fire-fem overgangsvinduer før United kan regnes som en tittelkandidat. Leicester-kampen blir spesiell for sommerens største signering, Harry Maguire, som kom fra de blåkledde i sommer.

- Han har vært briljant. Han har vært en leder i garderoben og på banen. Han ser sikkert fram til å spille mot sitt gamle lag. Nå er han her og kommer til å være en stor del av klubbens framtid. Det er derfor vi vet mye om Leicester, fordi vi så mye på han, sier Solskjær, som ser på Maguire som en framtidig kaptein:

- Han er definitivt en karakter og personlighet som kan være kaptein for en stor klubb. Han er det gjennom prestasjoner, oppførsel og vekst. Noen er tekniske ledere, noen er det gjennom stemmen, og han har mye av det.