Skadekrise i Real

Høyreback sentralt på midten.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Zinedine Zidane, Ronaldo, Julio Baptista, Thomas Gravesen og Pablo García må alle stå over for Real Madrid mot Rosenborg i morgen.

Det betyr at spanjolene stiller uten fire faste førstelagsspillere (de to sistnevnte kjemper om samme plass).

- Det er ikke lett med så mange spillere ute. Det gjør det vanskeligere å få spilt inn et lag, sa kaptein Raúl på dagens pressekonferanse.

Det er offensivt Real sliter. Med Michel Salgado tilbake, er forsvaret fulltallig.

Framover er det verre.

Flyttes fram

David Beckham er med igjen etter en skade, og spiller på høyrekanten mot Rosenborg. Guti, som fikk svært mye skryt for måten han kom inn på mot Rosenborg i Madrid og bidro til at hjemmelaget snudde kampen, spiller på venstre, trolig i en litt friere rolle og ikke som ren ving.

Sentralt på midten spiller to forsvarere.

BACKER PÅ MIDTEN: Høyreback Diogo, her sammen med David Beckham mot RBK i Madrid, må flyttes fram i banen. Foto: Scanpix
BACKER PÅ MIDTEN: Høyreback Diogo, her sammen med David Beckham mot RBK i Madrid, må flyttes fram i banen. Foto: Scanpix Vis mer

Diogo fra Uruguay, som storspilte på høyrebacken mot Rosenborg sist, tar den ene plassen. Han spiller sammen med Sergio Ramos, som kom fra Sevilla som midtstopper i sommer.

Disse to kommer til å ligge foran forsvaret og ta de defensive ansvaret på midten, slik at Beckham, Gúti og de to angriperne får briljere offensivt.

-Viktigst å vinne

På topp spiller Raúl og Robinho. Sistnevnte scoret i helgas 2-0-seier over Real Betis.

Uten Ronaldo og Zidane, først og fremst, framstår Real-laget som mer defensivt enn det kanskje ønsker.

Det bekrefter også trener Vanderlei Luxemburgo.

- Vi har spilt mer defensivt i det siste fordi vi har måttet bytte spillere og bruker andre typer nå, sier han.

- Men for oss er uansett det viktigste å vinne denne kampen. Vi trenger en seier, underholdningen har ikke førsteprioritet.

Skriv kommentar! Har Rosenborg en gyllen sjanse til å senke superstjernene?

VIL IKKE UNDERHOLDE: Med et reservespekket mannskap håper Vanderlei Luxemburgo bare på tre poeng på Lerkendal, ikke fotballfest.