Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadekrise og refs for Liverpool-sjefen

12 spillere kan miste Lyon-kampen.

SCORET OG BLE TATT AV: Fernando Torres spilte med skade lørdag. Han er en av 12 spillere som er usikre før kampen som kan sende Liverpool ut av Champions League onsdag. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA
SCORET OG BLE TATT AV: Fernando Torres spilte med skade lørdag. Han er en av 12 spillere som er usikre før kampen som kan sende Liverpool ut av Champions League onsdag. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

||| (Dagbladet.no): Liverpool er allerede ni poeng bak Chelsea i ligaen. Onsdag kan også Champions League-drømmen ryke.

Ifølge en rekke britiske aviser har manager Rafa Benitez store problemer med å skrape sammen et slagkraftig lag mot Lyon onsdag. Hele 12 mann står i fare for å måtte stå over bortekampen.

I verste fall kan de helrøde bli nødt til å stille uten superstjernene Fernando Torres og Steven Gerrard i kampen de må vinne for å gå videre fra Champions League-gruppa.

I tillegg er følgende usikre: Albert Riera, Martin Kelly, Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Fábio Aurélio, David Ngog, Diego Cavalieri og Alberto Aquilani.

Dessuten er ikke lørdagens utviste høyreback Philipp Degen engang påmeldt i Champions League.

Spilte med smertestillende
Fernando Torres startet i 1-3-tapet mot Fulham lørdag, og scoret utlikningsmålet før han ruslet av banen etter 63 minutter.

Byttet ble gjort nettopp for at den spanske måljegeren skulle ha en sjanse for å bli klar mot Lyon. Ifølge The Guardian måtte han ha smertestillende for å være på banen i London.

- Vi bestemte oss for å starte med Torres mot Fulham, fordi kan kunne varme opp skikkelig. Men vi visste at vi måtte ta han av på et bestemt tidspunkt. Vi bestemte oss for 60 minutter, fordi han sist trengte fire dager for å komme seg da han spilte i 80 minutter, sier Benitez.

Han mener at Torres risikerer et avbrekk på én måned dersom han presses for hardt mens han sliter med lyskeskaden sin.

Verste på 50 år
Visekaptein Jamie Carragher, som også fikk rødt lørdag, støtter Benitez' avgjørelse - og viser til Steven Gerrard som ikke har spilt på flere uker etter et landslagsbesøk.

- Hvis Fernandos skade hadde blitt verre på slutten ville vi så å si ikke hatt noen på onsdag, sier Carragher til The Times.

Liverpool har tapt seks av de sju siste kampene i alle turneringer, ifølge Daily Mail den verste statistikken på 50 år. Avisa mener den spanske treneren står i fare for å få sparken, de tre neste kampene vil avgjøre framtida hans.

Den tidligere Liverpool-spilleren Ronnie Whelan mener Benitez har gitt opp ligaen, det var derfor både Torres og Yossi Benayoun ble tatt av på Craven Cottage da Liverpool lå under.

- Han tok av de eneste spillerne som kunne gitt dem en sjanse til å vinne kampen. Og han byttet dem ut på grunn av kampen på onsdag. Det har gått galt med manageren, sier Whelan til den irske TV-kanalen RTE.

Rotet det til
80-tallshelten mener Benitez må være ferdig i klubben, og mener at treneren bare ønsker å vinne Champions League på nytt slik at han er sikret en annen toppjobb i Europa.

MÅTTE TA AV TORRES: Rafa Benitez forsvarer valgene sine. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA
MÅTTE TA AV TORRES: Rafa Benitez forsvarer valgene sine. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

- Han har satset alt på ett kort. Hvis han taper i Lyon er de mest sannsynlig slått ut. Så da er han ute av Champions League, og han kommer ikke til å vinne ligaen. Han har virkelig rotet det til, sier Whelan.

TROLIG UTE ONSDAG: Steven Gerrard så kampen mot United sist helg fra tribunen, sammen med kona Alex Curran. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
TROLIG UTE ONSDAG: Steven Gerrard så kampen mot United sist helg fra tribunen, sammen med kona Alex Curran. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media