Erling Braut Haaland

Skadekrisen: - Kan ikke gå

Dortmund-trener Marco Rose ber Norge om å ikke bruke Haaland til landskampene mot Tyrkia og Montenegro. Det er toppen av en enorm skadekrise for Norge.

SLITER: Erling Braut Haaland sliter fortsatt med skaden og det gir problemer for det norske landslaget. Foto: AFP
SLITER: Erling Braut Haaland sliter fortsatt med skaden og det gir problemer for det norske landslaget. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Julian Ryerson, Ohi Omoijuanfo og Iver Fossum slutter seg til den norske landslagstroppen.

Erling Braut Haaland trenger tid på seg til å komme tilbake fra lårskaden og kan knapt gå, ifølge Dortmund-trener Marco Rose.

- Erling har forsøkt å spille for oss i flere dager nå. Han fortalte meg at han ønsket å spille, men at han ikke kunne bevege seg slik han vil. Han sa: «Jeg kan ikke gå engang», uttalte trener Rose ifølge The Athletic.

Han vil helst at det norske landslaget ikke skal legge press på at Haaland skal spille landskampene mot Montenegro og Tyrkia.

- Det ser ikke bra ut for Norge heller. Og det ville være bra hvis vi bare tar av presset nå. Erling er et menneske, ikke en maskin. Og det er viktig at vi får gutten i form nå. For Dortmund og for Norge, sier Rose.

SKADET: Som følge av skade må Erling Braut Haaland stå over landskampene i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia og Montenegro. Reportere: Fredrik Filtvedt og Henrik Ljosland Vis mer

Forberedt på dårlig nytt

Den norske landslagslegen Ola Sand hadde likevel ikke gitt opp håpet om å få Haaland med tidlig søndag morgen.

Seinere søndag uttalte han imidlertid at de er forberedt på dårlig nytt.

- Vi avventer skanning av King og de siste tilbakemeldingene på Haaland. På begge disse to er vi forberedt på dårlige nyheter. Bråtveit skal også sjekkes hos oss, etter at han måtte ut i gårsdagens kamp.

For det er slettes ikke bare Haaland som er ute med skade for Norge.

Søndag ble det klart at Kristoffer Ajer, Jonas Svensson og Mathias Normann må melde forfall til landskampene. Tidligere denne uka har det også blitt klart at Alexander Sørloth ikke er med i den norske troppen på grunn av en skade. Fredrik Midtsjø kan også bli uaktuell etter at midtbanemannen måtte ut med skade under kamp for AZ Alkmaar søndag.

- Jeg har ikke opplevd en liknende skadesituasjon før en samling noen gang, verken på håndball- eller fotballandslaget, sa landslagslege Sand til NTB.

Landslagstrener Ståle Solbakken sier følgende om skadesituasjonen:

- Når det gjelder Kristoffer, så var vi klar over at dette kunne skje og tok høyde for det i uttaket med en ekstra midtstopper. Vi må vurdere totaliteten og den fullstendige situasjonen, og ikke minst se dagens kamper, før vi henter inn erstattere. Vi hadde selvfølgelig ønsket oss en annen inngang på samlingen, men nå skal vi sette sammen en slagferdig tropp og et konkurransedyktig lag.

UTE: Kristoffer Ajer mister landskampene med en skade. Foto: NTB
UTE: Kristoffer Ajer mister landskampene med en skade. Foto: NTB Vis mer

- Klart det er krise

TV2s fotballekspert Jesper Mathisen mener situasjonen er verst på topp.

- Haaland er jo den spilleren Tyrkia fryktet mest, og som Solbakken sikkert har lagt opp mye av taktikken rundt. Alexander Sørloth, som herja i Tyrkia, var det klare andrevalget. Joshua King ville nok vært mannen på topp med de to ute. Om han nå også må stå over, så er nok Veton Berisha det beste alternativet, sier han til Dagbladet.

Til tross for at han hyller Berisha, så er han ikke i tvil om at det er en klar nedgradering.

- Veton Berisha er en spiller jeg har veldig sansen for, og som har vært veldig god for Viking i år. Men det er ikke tvil om at det er noen steg ned fra Erling Braut Haaland, sier han.

Mathisen nøler ikke med å omtale situasjonen som en skadekrise.

- Når man mangler så mange viktige spillere på topp så er det klart det er krise, slår han fast.

BRENNHET: Veton Berisha er i toppform om dagen. Lørdag scoret han to til da Viking slo Sandefjord. FOTO: NTB
BRENNHET: Veton Berisha er i toppform om dagen. Lørdag scoret han to til da Viking slo Sandefjord. FOTO: NTB Vis mer

- Blir enda mer vrient

Lars Tjærnås, fotballekspert i Viasport, mener Norge får det tøft i Tyrkia.

- Utgangspunktet var uansett krevende, og Tyrkia er favoritter hos meg. Nå blir det enda mer vrient, ikke bare fordi spissene er borte, men også fordi særlig Haaland også bidrar til bedre arbeidsforhold for de andre, fordi han drar på seg så mye oppmerksomhet, skriver han til Dagbladet.

Også Tjærnås mener Berisha ville vært et godt alternativ, men trekker også fram andre muligheter.

- En kamp vi blir trykket dypt vil gjøre Berisha til et godt alternativ. Men i andre typer kampbilder vil Thorstvedt og Lehne Olsen, som jeg håper blir tatt ut, være gode alternativer, fortsetter han.

Veton Berisha og Thomas Lehne Olsen har vært i fyr og flammer denne sesongen, og står med henholdsvis 15 og 19 scoringer i ligaen.

Ohi Omoijuanfo leder toppscorerlista i Eliteserien så langt med sine 21 nettkjenninger. Han kan også være et alternativ for Solbakken.

Norge møter Tyrkia borte 8. oktober, før de tar imot Montenegro hjemme på Ullevaal 11. oktober.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer