Skadelig mesterskap

FIFA sitter på bevis som avslører at fotballspillere blir tvunget til å spille altfor mange kamper i året.

En undersøkelse av skader så langt under årets VM-sluttspill viser en dramatisk stigning i antall spillere som er blitt skadet uten å ha vært i fysisk kontakt i kamp.

Fra et skadeantall på 14 prosent under fotball-VM i Frankrike for fire år siden, har tallet nå steget til 38 prosent, ifølge FIFAs sjeflege Jiri Dvorak. I gjennomsnitt har det vært 2,6 skader per kamp, og skadene har også vært mer alvorlige enn i Frankrike-VM.

Men Dvorak insisterer på at man trenger å innhente mer informasjon før man kan sette en grense på antall kamper i året.

- Vi er nødt til å sammenligne lag i de europeiske ligaene og hjelp fra klubbene og deres nasjonale forbund for å samle bevis, sa Dvorak.

Siden starten på årets mesterskap har mange klaget på at flere av de beste spillerne ikke har fått nok tid på seg til å komme seg etter tøff sesong med klubben. Mange er trøtte etter å ha spilt 80-90 kamper, og kommer ofte til mesterskapene utslitt eller halvskadd.

For FIFA er det nok mer positivt at alle dopingtestene fram til nå har vært negative. 240 VM-spillere er hittil blitt testet.

NTB

FOR MANGE KAMPER: Her bæres Jeff Agoos ut etter å ha pådratt seg en skade uten at noen var borti ham. Fifa mener de har bevis for at det er for mange kamper i året for de beste fotballspillerne, slik at de lettere blir skadet.