Skadelista - runde 14

Tidligere Spurs-helt Sol Campbell er klar til hatoppgjør i London. Se siste om lagene!

Tabellen før helgas kamper.

ARSENAL - TOTTENHAM

Lørdag kl. 16.00.

 • David Seamans skade åpnet for Rami Shaaban i Champions League-kampen denne uka. Nå vurderer Arsene Wenger om det skal bli ny Shaaban-kamp eller om Stuart Taylor skal få sjansen. Flere Arsenal-spillere sliter med småskader. Godt nytt: Sol Campbell er klar til kamp mot sin tidligere arbeidsgiver. Skadd: David Seaman, Ray Parlour, Martin Keown, Nwankwo Kanu.
 • Stadig bedring på skadefronten for Tottenham. Nå er det først og fremst poengfangsten som bekymrer Glenn Hoddle. Sist helg ble det 2-0-tap mot Sunderland. Les Ferdinand er usikker. Usikker: Ferdinand. Skadd: Neil Sullivan, Mauricio Tarrico, Anthony Gardner.

  CHELSEA - MIDDLESBROUGH


  Lørdag kl. 16.00.

 • Jimmy Flod Hasselbaink er meldt klar igjen for Chelsea. Dermed kjemper fire spisser om to plasser. I tillegg til nederlenderen har manager Claudio Ranieri Eidur Gudjohnsen, Gianfranco Zola og Carlton Cole tilgjengelig. Boudewijn Zenden er i trening igjen, men ikke kampklar. Ed de Goey plages fortsatt av en vond rygg, mens Winston Bogarde er ankelskadd. Mikael Forssell har gjennomgått en meniskoperasjon. Skadd: Forssell, Zenden, de Goey, Bogarde.
 • Middlesbrough har overrasket positivt så langt. Slo Liverpool 1-0 sist helg. Skadd: Juninho.

  MANCHESTER C - CHARLTON


  Lørdag kl. 16.00.

 • City-sjef Kevin Keegan har ingen grunn til å gjøre skifter på laget som slo Manchester United sist helg. Sylvain Distin og Steve Howey ikke tilbake før i slutten av måneden. På langtidsskadelista: Paulo Wanchope, Jon Macken, Christian Negouai og Alf-Inge Håland. Skadd: Distin, Howey, Wanchope, Macken, Negouai, Håland, Mikkel Bischoff.
 • Charlton håper å ha John Robinson tilbake på midtbanen. Han tar plass for Robbie Mustoe som er ute et par uker på grunn av en strekk. Også forsvarer Gary Rowett har meldt seg til tjeneste. Magetrøbbel satte ham ut av spill for ei uke siden. Graham Stuart har operert et kne og er ute i tre måneder til. Skadd: Stuart, Mustoe, Mattias Svensson.

  NEWCASTLE - SOUTHAMPTON


  Lørdag kl. 16.00.

 • Newcastle er fortsatt i gledesrus etter avansement på overtid i Champions League. Nå er spørsmålet om de klarer å omstille seg til ligamatch mot Southampton. Manager Bobby Robson kommer til å vente til like før avspark for å se om Craig Bellamy er i stand til å bidra. Champions League-helten sliter med et vondt kne og har blitt anbefalt å ikke spille mer enn én kamp i uka. Titus Bramble og Laurent Robert er ute med skader. Skadd: Bramble, Robert.
 • Alt tyder på at Gordon Strachan gir tillit til de samme elleve som har startet de siste fire kampene for Southampton. Mark Draper er ute til jul etter en ankeloperasjon tidligere denne uka. Skadd: Draper.

  WEST BROMWICH - ASTON VILLA


  Lørdag kl. 16.00.

 • Phil Gilchrist og Danny Dichio er med i vurderingen når WBA møter Aston Villa for første gang i toppdivisjonen på 17 år. Duoen mistet 1-1-kampen mot Bolton. Reserve-keeper Brian Jensen er svært tvilsom. Dansken tråkket over på trening. Spissveteran Bob Taylor har fått beskjed om å hvile i to måneder i håp om at akillesskaden skal bli bedre. Usikre: Jensen. Skadd: Taylor.
 • Villa-spiss Juan Pablo Angel mister denne kampen på grunn av en lårskade. Gledelig da at Darius Vassell er på gang igjen. En tåskade har holdt 22-åringen ute av laget de siste tre kampene. Også Steve Staunton og Dion Dublin har ristet av seg sine skader. Skadd: Angel.

  BIRMINGHAM - FULHAM


  Søndag kl. 16.00.

 • Birmingham er fortsatt hardt rammet av skader på forsvarsspillere. Michael Johnson, Martin Grainger og Steve Vickers er helt sikkert på sidelinja. Kaptein Jeff Kenna spiller trolig til tross for en vond akilles. Damien Johnson er i trening igjen, og sikter seg inn på et comeback neste helg. Det er ventet at Stan Lazaridis går inn i startoppstillingen igjen. Usikker: Kenna. Skadd: M. Johnson, Grainger, Vickers, D. Johnson.
 • Fulham sikret UEFA-avansement med 2-1-seieren mot Dinamo Zagreb i går. Louis Saha blir ikke å se på banen mer dette året. Han har vært ute siden september, og ble operert i forrige uke. Sean Davis er ute med et tåbrudd. Han håper å sparke ball igjen i neste uke. En nakkeskade plager Barry Hayles. Skadd: Saha, Davis, Hayles.

  BLACKBURN - EVERTON


  Søndag kl. 16.00.

 • Blackburn-keeper Brad Friedel tar med seg Everton-kampen før han legger seg på operasjonsbordet for å få skikk på et trøblete kne. Celtic ble for sterke i UEFA-cupen for Blackburn. Martin Taylor mistet det oppgjøret, men er muligens tilbake fra lårskaden allerede. Stig Inge Bjørnebye er i stadig bedring, men vet ikke når han kan bli kampklar. Henning Berg sliter fortsatt med en vond akilles. Kanskje i gang igjen om et par uker. En ankelskade holder trolig Garry Flitcroft ute. Usikker: Flitcroft, Taylor. Skadd: Bjørnebye, Berg.
 • Everton-trioen Juliano Rodrigo, Duncan Ferguson og Tobias Linderoth er uaktuelle på grunn av skader. Svenske Linderoth håper å være kvitt sin lårskade i løpet av et par uker. Forsvarer Alan Stubbs sliter med en lyskeskade. Usikker: Stubbs. Skadd: Rodrigo, Ferguson, Linderoth.

  LEEDS - BOLTON


  Søndag kl. 16.00.

 • Leeds tok seg videre i UEFA-cupen i går. Eirik Bakke måtte forlate banen med en ankelskade, og det er for tidlig å si om nordmannen får med seg søndagens kamp. Leeds kan benytte seg av Mark Viduka og Danny Mills mot Bolton. Viduka ble pappa for første gang denne uka, og sto derfor over Hapoel-kampen. Lucas Radebe derimot er neppe aktuell. Det er heller ikke Dominic Matteo, Seth Johnson, Olivier Dacourt og Robbie Fowler. Ikke helt uten håp for Jonathan Woodgate. Usikre: Bakke, Woodgate. Skadd: Matteo, Johnson, Dacourt, Fowler, Radebe. Karantene: Lee Bowyer.
 • Midtbanespiller Gareth Farrelly spiller ikke mot Leeds. Tre usikkerhetsmoment for manager Sam Allardyce: Paul Warhurst, Mike Whitlow og Gudni Bergsson. Warhurst håper han rekker helgas oppgjør på Elland Road. Sist kamp han var i aksjon var mot Manchester United for to måneder siden. Det var også sist gang Bolton tok tre poeng. Usikre: Bergsson, Warhurst, Whitlow. Skadd: Farrelly. Karantene: Ricardo Gardner.

  LIVERPOOL - SUNDERLAND


  Søndag kl. 15.00.

 • Voldsom nedtur for Liverpool at de ikke kom seg videre i Champions League. Nå må den engelske ligalederen ta til takke med UEFA-cup. Ingen nye skadeproblemer for Liverpool. Stephane Henchoz er tilbake i trening, og forhåpentligvis klar om et par-tre uker. Vegard Heggem håper nok en gang at et comeback ikke er så langt unna. Skadd: Henchoz, Heggem.
 • Jürgen Macho har brukt tida godt i skadefraværet til Thomas Sørensen og Thomas Myhre. Denne uka ble Sunderlands tredjekeeper tatt ut i Østerrike-troppen som møter Norge på onsdag. Sunderland må klare seg uten Claudio Reyna resten av sesongen. Matt Piper er tilbake i troppen. Skadd: Sørensen, Myhre, Reyna, Jason McAteer, Julio Arca. Karantene: Stephen Wright.

  WEST HAM - MANCHETER U


  Søndag kl. 17.05.

 • Skadd: Bywater, Hutchison, Lomas.
 • Rio Ferdinand er satt ut av spill i tre uker på grunn av en strekkskade. David Beckham betegnes som usikker, men spiller mest sannsynlig. Ellers er Roy Keane og Nicky Butt fortsatt ute. Wes Brown var tilbake på reservelaget for første gang etter skaden i går. Denne kampen kommer trolig litt tidlig, men neste helg kan stopperen være aktuell for spill. Usikre: Beckham, Brown. Skadd: Ferdinand, Keane, Butt.
<B>KLAR TIL KAMP:</B> Sol Campbell møter gamleklubben i morgen. Her har han Egil Østenstad hengende rundt seg. Foto: SCANPIX/REUTERS
NYBAKT PAPPA:</B> Både Alan Smith og Mark Viduka har hatt en minnerik uke. Smith scoret fire ganger i UEFA-cupen, mens Viduka ble pappa for første gang. Foto: SCANPIX/REUTERS