Skademareritt for travstjernene. Må legge opp

Seks av Norges mest fremgangsrike travhester sliter alle med skader, og minst en av dem er nå tvunget til å legge opp.

SKADE: Evil Enok M.E. vant ett løp i fjor, Oslo Grand Prix med 1,5 millioner i førstepremie. Kusk og trener Noralf P. Brækken håper at stjernen rekker å bli skadefri til årets høydepunkt. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
SKADE: Evil Enok M.E. vant ett løp i fjor, Oslo Grand Prix med 1,5 millioner i førstepremie. Kusk og trener Noralf P. Brækken håper at stjernen rekker å bli skadefri til årets høydepunkt. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpixVis mer

Supertraverne Lionel, Ferrari B.R., B.B.S. Sugarlight, Ivar Sånna, Giveitgasandgo og Evil Enok M.E. har til sammen tjent over 35 millioner de siste sesongene. Den siste tiden har imidlertid ikke vært problemfri.

Verst har det vært for eventyrhesten B.B.S. Sugarlight, som ble byttet mot en vedkapper og endte opp som vinner av både prestisjetunge Olympiatravet og Oslo Grand Prix.

Nå er karrieren slutt for hesten som tjente ni millioner kroner.

Luksuspensjonist

- B.B.S. Sugarlight har lenge slitt med helsen, og nå har vi bestemt at han har travet sitt siste løp. Han skal få en god pensjonstid med lange rideturer i skogen. Det har han fortjent etter å ha gitt oss alt, sier deleier og trener Fredrik Solberg til Equus.

Karrieren henger også i en tynn tråd for trønderske Ivar Sånna, som bare har gjort seks starter de tre siste årene.

- Ivar Sånna sliter med helsen, og nå har han pådratt seg en blødning i kneet. Jeg er ikke optimist, sier trener Frode Hamre til Equus.

Han hadde også ansvaret for Giveitgasandgo, men hesten pådro seg en alvorlig skade og er nå flyttet.

Verdensrekordholder mot comeback

Ferrari B.R. sjokkerte travverdenen da han pulveriserte verdensrekorden som 4-åring i 2017. 2018 skulle bli hans år, men det endte med kun fem starter og tre seire for hesten som var ventet å bi den beste av dem alle.

- Ferrari B.R. har slitt med betennelser og infeksjoner. Nå har han vært frisk over en lengre periode, og jeg håper på start om en måned. Så er spørsmålet om han er god nok til å matche verdenseliten. Jeg vet rett og slett ikke, sier Per Oleg Midtfjeld til Equus.

Det betyr ingen start i verken Elitloppet eller Oslo Grand Prix.

Rekker de OGP?

Det siste løpet vant trønderen Evil Enok M.E. i fjor, men han har knapt nok startet etterpå.

- Evil Enok M.E. er i trening, men han trøbler med et bein. Når han skal ut mot verdenseliten må han være helt i orden. Jeg håper å få gitt ham et løp rundt 25. mai, slik at han er klar til å forsvare tittelen i Oslo Grand Prix 9. juni, forteller Noralf P. Brækken.

Det er også et løp Norges mestvinnende traver, Lionel, sikter på, men hesten med 15,9 millioner på kontoen har vært en gedigen skuffelse i år. Hesten skal starte i Sverige i midten av mai, men må være på topp der for å kunne kjempe om seieren i Oslo Grand Prix eller andre internasjonale storløp.