Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skademareritt gir skikkelig hodebry

Manchester United har mulighet til å forsterke laget i januar. Selv som flere viktige spillere er ute med skade, har Ole Gunnar Solskjær ingen planer om panikkjøp. Disse spillerne linkes til storklubben.

SKAL OPERERES: Paul Pogba var tilbake mot Newcastle nylig, men vil være på sidelinja i flere uker. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
SKAL OPERERES: Paul Pogba var tilbake mot Newcastle nylig, men vil være på sidelinja i flere uker. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

Manchester Uniteds midtbane-problem ble synlige mot Arsenal i 0-2-tapet i London. For selv om Fred har tatt store steg de siste månedene, er ikke Nemanja Matic den spilleren han en gang var.

I lokalavisa Manchester Evening News ble Matic belønnet med en 3-er på børsen, sammen med Luke Shaw og Harry Maguire. Kun Jesse Lingard med 2 fikk svakere karakter.

Med Scott McTominay ute med skade (det blir spekulert i at det kan dreie seg om to måneder, uten at det er bekreftet) - og beskjeden om at Paul Pogba ikke vil være tilgjengelig de neste ukene, fordi han skal gjennomgå en ankeloperasjon - er alternativene på midtbanen få. Andreas Pereira har heller ikke imponert kritikerne denne sesongen.

RUNDLURT: Paul Poga har ikke spilt sin beste fotball den siste tiden, men på tirsdagens trening viste franskmannen hva han er god for. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Solskjær sier på sin side at han var fornøyd med både Fred og Matic mot Arsenal, men innrømmer samtidig:

- Det er et stort slag for oss at både Paul og Scott er ute.

Reaksjoner

Det er også uvisst hvor lenge Pogba blir i klubben, etter flørten med Real Madrid og uttalelsene til agent Mino Raiola.

Flere reagerer på timingen til nyheten om en operasjon, særlig med tanke på at franskmannen nylig var tilbake i manesjen, etter ankelskaden som holdt ham på sidelinja.

Da Solskjær uttalte at Pogba har blitt rådet av «sine folk» til å operere så fort som mulig, var det flere som hevet øyenbrynene. Så det store spørsmålet er, kommer det inn en ny midtbanespiller allerede i januar?

- Vel, du kan se troppen og ja, en eller to nye ville vært fint, sier Solskjær om mulige januaroverganger, like etter Arsenal-kampen.

- Vi jobber mot noe og det kommer an på om vi mener det som er tilgjengelig er riktig for oss, sier han videre.

Og det er her problemet ligger. Det er dyrt å lokke spillere bort fra sine respektive klubber i januar, og det er heller ikke lett å overtale klubber til å slippe viktige spillere midt i sesongen.

- Optimistisk

Etter at Erling Braut Haaland gikk til tyske Borussia Dortmund, har United blitt tvunget til å se etter andre alternativer. Marcus Rashford, Anthony Martial og Mason Greenwood er de eneste rene angriperne igjen etter at Romelu Lukaku og Alexis Sánchez forlot klubben i sommer.

De siste ukene har de røde blitt linket til Atlético Madrids Saúl Ñíguez og Lyon-angriper Moussa Dembélé, for å nevne noen. Siden sommerens overgangsvindu stengte i august, har en haug av spillere blitt nevnt i samme åndedrag som Manchester United.

- Jeg er alltid optimistisk. Jeg er en spiss av natur og jeg har alltid vært optimist. Jeg er optimistisk med tanke på at vi kan holde spillere skadefrie, og hvis de riktige spillerne er tilgjengelige, har vi ressurser og jeg har støtte fra styret, men det handler også om å få inn riktige spillere. Slik må det være. Det er ikke noen vits å plutselig hente inn noen bare for å gjøre det, uttalte Solskjær ifølge The Guardian for to dager siden.

Nordmannen vil heller ikke ta noen sjanser, ved å hente inn spillere som kanskje ikke passer inn og som kan ødelegge kjemien i spillergruppa.

- Det kan ødelegge en god følelse eller kjemi i gruppa, for kjemien her er veldig god, sa han.

Det er heller ikke aktuelt å hente inn noen som en nødløsning, for å erstatte spillere på kort sikt, dersom de ikke er en del av den langsiktige planen.

Flere spillere linket

Så hvilke spillere er aktuelle? Her er noen av spillerne som har blitt sterkest linket til Old Trafford den siste tiden:

Timo Werner (23) - RB Leipzig

Werner har lenge blitt omtalt som en mulig Manchester United-spiller, og blir igjen nevnt som et hovedmål for Solskjær etter at Braut Haaland gikk til tysk fotball.

Werner har vært i fantastisk form og står med 18 mål på 17 kamper i Bundesliga, samt tre mål på seks kamper i Champions League.

Så seint som i november uttalte imidlertid sportsdirektør Marcus Banks følgende om sin juvel:

- Timo forlenget nylig kontrakten med oss nylig, og vi har ikke noen som helst planer om å slippe ham.

Werner forlenget noe overraskende kontrakten i august etter å ha blitt linket til Bayern München den sommeren.

Jadon Sancho (19) - Borussia Dortmund

Sancho har blitt linket til det som er av storklubber rundt om i Europa. 19-åringen forlot som kjent Manchester City i jakten på spilletid i 2017 og har imponert stort i tysk fotball.

Sancho står med pene ni mål og ti assist på 15 ligakamper i Tyskland.

Ifølge engelske The Times er det Manchester United som er i førersetet i jakten på tenåringen, som har en kontrakt som går ut i 2022. Ifølge avisa ønsker Sancho seg tilbake til England og Premier League.

Det spørs likevel om det vil være mulig å gjennomføre en overgang før til sommeren, særlig med tanke på at Borussia Dortmund fortsatt er med i Champions League.

James Maddison (23) - Leicester

En kreativ midtbanespiller som er akkurat det Manchester United mangler når Pogba er ute av spill. Maddison har tatt ytterligere steg under Brendan Rodgers' ledelse, og revene er i øyeblikket den største utfordreren til Liverpool ved siden av Manchester City.

Spillere med engelsk pass vil alltid være dyrere enn spillere fra andre land i Europa, og Maddison er i sin perfekte alder.

Hovedpersonen har uttalt seg om United-ryktene, men sier at han tar dem med knusende ro.

Bruno Fernandes (25) - Sporting Lisboa

En spiller som hele tiden ble linket til Manchester United i sommer, men klubbdirektør Frederico Varandas har seinere avslørt at det aldri kom noe bud fra United, selv om portugisisk presse til stadighet hevdet at de røde var interessert.

Spilleren selv uttalte nylig til Record at Tottenham var klubben som kom med seriøse tilbud, men Sporting mente at tilbudet som til slutt ble lagt på bordet ikke var godt nok, og avslo.

Spilleren selv var interessert i en overgang, som altså falt igjennom. Det er foreløpig lite som tyder på at Fernandes ender opp på Old Trafford.

Jack Grealish (24) - Aston Villa

En spiller United-fans ønsker. Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om Grealish etter at han scoret mot Manchester United.

- Jeg kan ikke snakke så mye om andre lags spillere om de er av Manchester United-kalibre eller mulige mål, uttalte Solskjær.

Grealish er en teknisk playmaker og en spillertype United trenger. Han har også imponert for et Aston Villa-lag som tidvis har slitt i Premier League denne sesongen.

Andre spillere som har bitt linket til Manchester United den siste tiden: Sean Longstaff (Newcastle), Emre Can (Juventus), Gedson Fernandes (Benfica), Christian Eriksen (Tottenham), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Jude Bellingham (Birmingham), Boubakary Soumaré (Lille).