Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær

Skademarerittet: - Vet mer søndag

Ole Gunnar Solskjær håper han kan få en eller flere viktige spillere klar til kampen mot Liverpool.

PRESSET: Ole Gunnar Solskjær er en presset mann om dagen. Nå mener han kampen mot Liverpool kommer på et perfekt tidspunkt for ham selv og spillerne. Foto: NTB/Scanpix
PRESSET: Ole Gunnar Solskjær er en presset mann om dagen. Nå mener han kampen mot Liverpool kommer på et perfekt tidspunkt for ham selv og spillerne. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Søndag møtes to giganter på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United tar imot Jürgen Klopp og serieleder Liverpool.

Møtet med serielederen skremmer ikke Solskjær.

- De gjør det bra, men jeg tror dette er den perfekte kampen for våre spillere og supportere. Vi har hatt det vanskelig i det siste, men jeg er sikker på at vi kommer til å gi dem bra kamp, sier Solskjær om å møte Jürgen Klopps menn.

På forhånd har det vært mye snakk om hjemmelagets mange skadeproblemer, noe som naturlig nok også ble tema på dagens pressekonferanse på Carrington. Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka, Jesse Lingard og Luke Shaw er alle usikre.

Selv var han usikker på hvem som rakk å bli tilgjengelige eller ikke til søndagens kamp.

- Vil gjerne ha positive nyheter

To som ikke blir kampklare, er derimot stjernene Paul Pogba og keeper David de Gea.

- Jeg vil gjerne ha positive nyheter, men vi må se an hvem som er med på de siste øktene. Jeg vet mer på søndag, sier Solskjær om skadesituasjonen.

- Skaden var ikke så ille som vi fryktet, så jeg tror ikke han vil være ute like lenge som jeg trodde da jeg så kampen, sier han videre om de Geas skade.

Manchester United har slitt med å skape sjanser, og ikke minst scoringer, den siste tida. Det må all skadeproblematikken ta noe av skylda for, mener nordmøringen.

- Når man mister de fleste av de kreative spillerne, vil vi ikke skape nok sjanser. Presspillet har vært veldig bra, men vi har ikke skapt nok. Noen ganger går det på selvtillit. Man ser spillere misser sjanser de vanligvis ville satt. Det er opp til oss å jobbe med å få ballen inn mellom stengene.

- Skjedde også med Liverpool

Han passet også på å få med at Jürgen Klopp og Liverpool gikk gjennom noe av det samme da tyskeren kom til Merseyside i 2015.

- Jeg husker da Jürgen kom til Liverpool. Han slet også med mange skader i starten på grunn av arbeidskapasiteten han ønsket at spillerne skulle ha. Det ser man ikke lenger. Han kan spille med samme ellever hver uke. Vi kommer dit vi også, sier Solskjær.

Den tidligere Molde-treneren har vært under et enormt press de siste månedene. Selv er han skråsikker på at den vonde trenden vil snu.

- Kulturen jeg ser hver dag gjør at jeg er sikker på at det vil snu. Spillerne gir alt hver dag. Noen ganger i fjor følte jeg ikke det. Vi har jobbet hardt med den fysiske delen, og kanskje måtte betale prisen for det med tanke på skadesituasjonen.

- Jobben er ikke for stor

Manageren fikk også spørsmål om han noen gang har tenkt at jobben er for stor for ham.

- Nei, jeg har ikke følt at jobben er for stor for meg. Jeg har hele tiden følt meg sikker på det vi holder på med her. Det gjelder staben min og hele klubben. Jeg har blitt virkelig imponert over det. Vi ser forbedring.

Samtidig er han klinkende klar over at han trenger resultater for å overleve i managerstolen hos det mange regner som verdens største fotballklubb.

- Selvfølgelig handler det også om resultater, så det å vinne kamper og score mål er hovedmålet. Vi trenger å skape flere sjanser. Bakover i banen har vi sett solide ut. Framover har vi ikke tatt nok sjanser. Det ser man de beste lagene gjøre. Spillerne vil kanskje kjøre det litt mer «safe», men da er det min oppgave å oppmuntre dem til å ta større sjanser med ballen, sier Solskjær.

  • Avspark mellom de to er klokka 17.30 søndag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media