Katharina Thanderz, norsk proffbokser i trøbbel

Skademarerittet fortsetter. Thanderz brakk hånda i comeback

Skadet seg mot hodet til motstanderen.

I TÅRER: Katharina Thanderz gråter i fortvilelse. Nå skulle hun sette kurs mot ny tittelkamp. Men lørdag brakk hun handa i comebacket. Foto: Nima Taheri
I TÅRER: Katharina Thanderz gråter i fortvilelse. Nå skulle hun sette kurs mot ny tittelkamp. Men lørdag brakk hun handa i comebacket. Foto: Nima Taheri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først pådro hun seg en alvorlig nakkeprolaps i fjor. Så mistet hun europamestertittelen. Fordi hun ikke var i stand til å forsvare tittelen i tide. Lørdag var uhellet ute igjen. Katharina Thanderz (30) brakk hånda i comebacket etter nakkeskaden.

I garderoben rett etter kampen kom fortvilelsen og tårene. Trener Christian Marcet forsøkte å ise ned den høyre hånda til den norske bokseren. Stevnelegen Andreas Lødrut konstaterte at legevakta var neste stopp for Katharina Thanderz.

Uflaksen ser ikke ut til å stoppe for den norske bokseren.

Hovnet opp

- Jeg skjønte umiddelbart at det var brudd. Det skjedde i den femte runden. Jeg traff henne hardt i hodet, og merket med en gang at noe hadde skjedd. Hånden min hovnet opp inne i hansken. Det gjorde at jeg ikke kunne bruke høyrearmen ordentlig i de siste rundene. Jeg trodde og følte at jeg kunne stoppet henne før full tid. Men skaden gjorde at jeg måtte legge om taktikken, forteller Katharina Thanderz til Dagbladet.

Nå er bokseren, som er spådd å ta over den norske tronen etter Cecilia Brækhus skadet igjen. Men hun velger å se lyst på det. I stedet for å grave seg ned i problemene. Etter at hun har fått det litt på avstand.

Operasjon

- Jeg ble gipset for andre gang søndag formiddag, og er blitt rådet til å operere så raskt som mulig når jeg er tilbake i Spania. Men det blir uansett seks uker før jeg kan bruke høyrearmen, forteller Katharina Thanderz til Dagbladet.

TRAFF OFTE: Katharina Thanderz måtte endre strategi etter at hun brakk handa i den femte runden. Men også venstreslagene gikk inn mot briten Rachel Ball. Foto: Nima Taheri
TRAFF OFTE: Katharina Thanderz måtte endre strategi etter at hun brakk handa i den femte runden. Men også venstreslagene gikk inn mot briten Rachel Ball. Foto: Nima Taheri Vis mer

Hun sitter med armen i gips dagen etter kampen mot briten Rachel Ball i Arendal.

- Jeg har nettopp vært på legevakten igjen til en sjekk og er blitt gipset på nytt. Jeg har fått beskjed om at jeg bør operere, for at det skal gå raskere med å lege skaden. Legen sa jeg kan bokse igjen om tre måneder. Det er heldigvis et rent brudd, forteller Thanderz.

Bevisst strategi

Katharina Thanderz hadde en bevisst strategi mot Rachel Ball. Hun møtte briten med et høyt høyreslag direkte, uten en venstre jabb, som er et mer tradisjonelt mønster. Det viste seg å være svært vellykket. Slagene gikk ofte inn, og Thanderz vant de fem første rundene på den strategien. Men så kom skaden. Hun kunne ikke benytte den høyre armen til de vellykkede slagene lenger. Smerten var for sterk. Hun forsto at hånda var brukket. De to neste rundene måtte hun i stedet pumpe inn venstre jabber og hooker. Men i den siste runden lot hun det stå til og satset med høyrearmen enkelte ganger, selv om smertene jaget gjennom hånda.

Det var tilstrekkelig til å vinne minst seks av de åtte rundene for den dyktige norske bokseren, som er bosatt i Spania.

DAGEN DERPÅ: Katharina Thanderz fikk ny gips på den høyre armen søndag formiddag. Foto: Nima Taheri
DAGEN DERPÅ: Katharina Thanderz fikk ny gips på den høyre armen søndag formiddag. Foto: Nima Taheri Vis mer

De to kommentatorene Thomas Hansvoll og Roar Petajamaa var ganske enige. Hansvoll hadde to runder til Ball, resten til Thanderz. Petajamaa hadde sju runder av de åtte til den norske bokseren.

Nå venter kniven på henne når hun returnerer til sitt andre hjemland.

Så venter en lengre rekonvalesens.

- Den tiden får jeg bruke til å forbedre venstrejabben min, smiler den norske bokseren.

- Jeg håper at det byr seg en sjanse til en tittelkamp igjen ganske snart. Muligens blir det en kamp til først, før jeg kan kjempe om en ny tittel, sier sympatiske Katharina Thanderz.

Hun vant sin ellevte kamp lørdag og er fortsatt ubeseiret som profesjonell bokser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer