KNESKADE: Manchester Uniteds Wayne Rooney er ute med en kneskade. Her fra en kamp i 2014. Foto: NTB/Scanpix
KNESKADE: Manchester Uniteds Wayne Rooney er ute med en kneskade. Her fra en kamp i 2014. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Skademarerittet i Manchester United: hele 13 spillere er skadd

Flest skader av alle Premier League-lagene.

(Dagbladet): Manchester Uniteds sesong har mildt sagt ikke stått til forventningene. Etter 26 kamper ligger laget på femteplass på tabellen, tolv poeng bak serieleder Leicester. Etter å ha røket ut i gruppespillet i Champions League, skulle klubben forsvare æren i Europa League.

Heller ikke det har gått smertefritt, og laget tapte 2-1 i går for Midtjylland i den første kampen i 16-delsfinalen.

Supportere og fotballeksperter mener laget er lite underholdende, men det er heller ikke lett å vinne kamper når man er forfulgt av skader.

Flest skader i Premier League David de Gea måtte i går stå over kampen mot det danske laget, etter å ha skadet et kne under oppvarmingen. Fra før av er lista langt som et vondt år.

Også Wayne Rooney og Bastian Schweinsteiger er ute med kneskader, mens Marouane Fellaini og Adnan Januzaj er ute med den berømte hamstring(lår)-skaden. En skade Liverpool-manager Jürgen Klopp kjenner godt til, og som erklærte ordet «hamstring» til fjorårets «drittord».

United-laget har den lengste skadelista i Premier League for øyeblikket, med sine 13 spillere på lista. Newcastle har elleve skadde, mens West Ham har ni. Swansea som ligger på 16. plass på tabellen har ingen.

Luke Shaw måtte opereres i september etter en takling som førte til dobbelt beinbrudd. Han mister hele sesongen, men har vært på treningsfeltet etter skrekktaklinga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulder, kne og fot Manchester United har så mange forskjellige skader at de nesten kan synge barnesangen «Hode, skulder, kne og tå», og ha en skade for hvert punkt man skal ta på ifølge sangen. For på skadelista finner vi ikke bare de Gea, Rooney og Schweinsteiger med skader som passer barnesangen.

Matteo Darmian og Marcos Rojo er ute med skulderskader, mens Antonio Valencia er ute med ankel/fotskade.

Ellers er Cameron Borthwick-Jackson er ute med sykdom, Ashley Young med en bekkenskade, mens Guillermo Varela og Phil Jones er ute med småskader fra kamper.

- Murphys lov Etter gårsdagens tap mot Midtjylland, hvor Sergio Romero måtte ta over plassen til de Gea like før kampstart, beklaget Louis van Gaal lagets skademareritt.

- Det er Murphys lov. Det er vanskelig å legge til en ny spiller kort tid før kampstart når du har en så lang liste over skadde spillere, sa van Gaal i følge Sky Sports.