- Skaden hadde vært unngått om jeg hadde kjørt bedre på ski

Jansrud møtte pressen i dag - skylder ikke på andre enn seg selv.

SCHLADMING (Dagbladet): I dag orket Kjetil Jansrud å møte pressen for å snakke om kneskaden som koster ham resten av VM, og ni måneder til med alpint.

Jansrud kom gående inn til de ventende journalistende, i Liverpool-shorts, for å fortelle om det siste halve døgnet. Det hadde vært mye snakk om forhold og utstyr på forhånd, men han 27-åringen ønsker ikke å skylde på det.

- Denne skaden hadde vært unngått hvis bare jeg hadde kjørt bedre på ski. Jeg følte meg bra på start, men ble overrasket over at sikten var dårlig og forholdene vanskelige, sier Jansrud.

- Jeg opplevde fallet som udramatisk, men kjente også at det var noe som ikke var som det skulle. Jeg trodde likevel ikke det var noe alvorlig, derfor var selvfølgelig nedturen stor da jeg fikk beskjed om at korsbåndet var røket og sesongen er over. På den annen side er dette en skade det er veldig lett å forholde seg til, siden tidsperspektivet er såpass klart, sier han.

Vil ikke gjøre som Jagge
Han var et av de store medaljehåpene før gårsdagens super-G, men under minuttet ut i løypa var både VM og sesongen over for 27-åringen.

HER GÅR DET GALT: Kjetil Jansruds fall så ikke så dramatisk ut, men kneskaden den førte til, er det. Foto: SCANPIX/AP/Alessandro Trovati
HER GÅR DET GALT: Kjetil Jansruds fall så ikke så dramatisk ut, men kneskaden den førte til, er det. Foto: SCANPIX/AP/Alessandro Trovati Vis mer

Han hadde virket ukomfortabel helt fra startstreken, og plutselig mistet Jansrud kontrollen og falt.

Det så ikke stygt ut, men nede i målområdet måtte han bruke stavene til å støtte seg på. Noen timer seinere kom diagnosen: Røket fremre korsbånd og rundt ni måneder på sidelinjen.

Finn Christian Jagge kjørte med røket korsbånd da han var aktiv - det vurderte aldri Kjetil Jansrud.

- Det var ikke problemstilling jeg hadde tenkt på i det hele tatt, det går jo an, men det ville vært veldig dumt å kjøre med et svakt kne, sier han.

Ett år mer enn nok
Om ett år nøyaktig, er det åpningsseremoni i OL i Sotsji.

RØKET BÅND: Jansrud måtte støtte seg til stavene på vei ut av målområdet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
RØKET BÅND: Jansrud måtte støtte seg til stavene på vei ut av målområdet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Nå er det bare opp til meg å komme tilbake. Jeg tenker allerede på neste år, ett år bør være mer enn nok til å komme tilbake i toppform, sier Kjetil Jansrud.

Da pressen ble informert om alvoret i skaden i går ettermiddag, var Jansrud for emosjonell til å være med. Han sendte i stedet ut en pressemelding.

Nå venter en lang periode med opptrening for å bli klar for OL i Sotsji neste vinter.

SMILER IGJEN: Kjetil Jansrud orket ikke møte pressen i går, men i dag stilte han opp. I Liverpool-shorts. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SMILER IGJEN: Kjetil Jansrud orket ikke møte pressen i går, men i dag stilte han opp. I Liverpool-shorts. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer