- Skaden kan være bra for OL

Jays snur det negative til noe positivt.

Jaysuma Saidy Ndure er ikke i stand til å satse 100 prosent på 200-meteren i europacupen i Leiria. Han sliter fortsatt med «grums i systemet».

- Det er litt i det blå det som skal skje her, for Jays sliter med litt grums i systemet. Skaden fra Doha (9. mai) ble for så vidt bra ganske raskt, men han har slitt litt med det som forårsaket skaden. Det betyr at han har fått litt problemer i begge beina, forteller trener Olav Magne Tveitå til NTB.

Men treneren er ikke bekymret for at de skadeproblemene som har gjort at forsesongen ikke er blitt helt som beregnet, skal skape vanskeligheter for OL-satsingen og det som skal skje i Beijing i august.

- Jeg har hatt ansvaret for Jays i seks-sju år, og vi har da slitt med småskader og hatt problemer tidligere også. Derfor vet jeg at ting kan ta litt tid med Jays, men han er lettrent, og derfor tror jeg ikke det blir problematisk at han har tatt det litt rolig en periode nå, sier Tveitå.

- Jeg er i hvert fall ikke engstelig med tanke på OL, og må kunne si at jeg med rimelig grad av sikkerhet ikke tror de problemene vi har slitt med en periode nå, vil ha noen som helst betydning for det som skal skje i august, legger han til.
Kjedelig
- Det er klart det er litt kjedelig at jeg ikke har fått løpt noe. Det har foreløpig blitt med det ene løpet jeg hadde i Doha. Så du kan jo tenke deg at jeg har veldig lyst til å løpe og konkurrere nå, sier Jaysuma Saidy Ndure selv til NTB.

Han er på plass i solfylte Portugal, men har bestemt seg for kun å satse på 200-meteren i europacupen. Beina er ikke bra nok til at han tar sjansen på å løpe den korte stafetten også.

- Dersom jeg ikke hadde fått den skaden i Doha ville jeg ha løp mange konkurranser allerede. Kroppen ville ha vært litt sliten. Slik er det ikke nå, i og med at jeg ikke har konkurrert i det hele tatt, og det kan være veldig positivt med tanke på OL, for det er OL i Beijing som er det eneste som betyr noe for meg i år, sier Jays.

- Du kan godt si at jeg prøver å snu det som har skjedd til noe positivt, for jeg liker ikke å ha noe negativt hengende over meg, smiler supersprinteren.


Bekymret
- Det er klart jeg har vært litt bekymret; det skal jeg ikke nekte for, men jeg prøver å la være å tenke på det. Jeg er også helt sikker på at det kommer til å bli greit til OL, sier han.

Men i Leiria i helgen kommer han ikke til å satse maksimalt.

FORTSATT LITT RUSK: Jaysuma Saidy Ndure mener at skaden ikke har ødelagt for mye av OL-forberedelsene. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
FORTSATT LITT RUSK: Jaysuma Saidy Ndure mener at skaden ikke har ødelagt for mye av OL-forberedelsene. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Nei, beina er ikke i stand til å yte 100 prosent. Det går rett og slett ikke. Derfor kommer jeg til å ta det litt rolig. Jeg har klart det før, så det bør gå greit her i E-cupen også, mener han.

- Hvordan er programmet ditt etter denne helgen?

- Først må jeg se an denne 200-meteren jeg skal løpe her, men planen er å være med på en 100 meter i Milano 2. juli. Deretter satser jeg mot Golden League-stevnet i Roma, og så er det NM i Trondheim.

- Er det et mål å forsvare kongepokalen?

- Det har jeg vel ikke tenkt så mye på, men det er ikke noe mål for meg å vinne kongepokalen en gang til, for i år er det bare OL som teller. Alt jeg gjør er lagt opp til at jeg skal yte 100 prosent i Beijing. Jeg føler meg trygg på at det skal gå greit, sier Jaysuma Saidy Ndure.

(NTB)

- Skaden kan være bra for OL