Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Matip ute resten av sesongen

Skaden som frustrerer Klopp og Liverpool:
- Det så ut til å gå bra

Liverpool har bare to midtstoppere til rådighet mot Manchester City i Champions League-kvartfinalen.

DÅRLIG NYHET: Liverpool-manager Jürgen Klopp må klare seg uten Joël Matip resten av sesongen. Foto: Richard Sellers/PA Wire/NTB Scanpix
DÅRLIG NYHET: Liverpool-manager Jürgen Klopp må klare seg uten Joël Matip resten av sesongen. Foto: Richard Sellers/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Manchester City spilles onsdag 20.45.

(FourFourTwo): Liverpool har fått en tøff beskjed før morgendagens viktige Champions League-kamp mot Manchester City på Anfield. Midtstopperen Joël Matip mister resten av sesongen som følge av en skade han pådro seg mot Crystal Palace.

Først trodde de fleste i leiren at det kun dreide seg om en god gammeldags lårhøne, men det viste seg å ikke stemme. Liverpool-manager Jürgen Klopp fikk den nedslående beskjeden for to dager siden.

- Etter kampen var det ingen som kunne forestille seg det. Joël sa at han kjente det litt, men han kunne gjøre alt som normalt, så det så ut til å gå bra, sier Klopp om skaden til Liverpools offisielle hjemmeside.

Skaden kom på det mest ubeleilige tidspunktet, særlig med tanke på at forsvarere som Joe Gomez og Ragnar Klavan allerede er ute med skader.

- Det var selvfølgelig en veldig dårlig nyhet å få, sier Klopp.

SKADET: Liverpool-stopper Joël Matip. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB Scanpix
SKADET: Liverpool-stopper Joël Matip. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

To midtstoppere

Det betyr at Liverpool kun har midtstopperne Virgil van Dijk og Dejan Lovren til rådighet inn i den tøffe sesongavslutningen. Joël Matip må kanskje operere, mens flere midtbanespillere også sliter med skader.

- Det virker som han (Joël Matip journ.anm.) trenger ytterligere evaluering og kanskje en operasjon. Den gode nyheten er at han er tilbake til oppkjøringen. Med Adam (Lallana) må vi vente å se. Det er en hamstringskade. Det kunne vært verre. Det er ikke bra, han er ikke klar for spill de neste ukene. Det er en sjanse for at han er tilbake denne sesongen. Emre (Can) vil være veldig, veldig nære i morgen. Han har trent i dag med rehabilitering-treneren, men det ser ikke bra ut, sier Klopp på dagens pressekonferanse.

- Han har trent i ettermiddag, men selv om vi virkelig kunne trenge ham, kan vi ikke forhaste oss. Det er slik det er. Det er ingen sjanse, sier Klopp, som tror Can kan rekke Everton-kampen.

Samtidig er høyrebacken Nathaniel Clyne aktuell igjen etter å ha vært ute hele sesongen med flere skader, sist en ryggskade. Han var ubenyttet reserve i 2-1-seieren over Crystal Palace sist.

- Best i Europa

Timingen på skaden til Matip er også svært dårlig med tanke på at Pep Guardiolas offensive maskineri venter på motsatt banehalvdel i morgen kveld.

Klopp mener Manchester City kanskje er det beste laget i Europa for øyeblikket - og at det vil bli svært vanskelig å stoppe dem.

- Å tenke på å holde nullen mot Manchester City gir ikke mening. Å håpe at de ikke får et skudd på mål - det kan du bare glemme. Du trenger en fantastisk forestilling fra keeperen og forsvaret og det er det. Vi må gi hundre prosent og utnytte rommet, sier Klopp før den store oppgaven.

Liverpool er det eneste laget som har slått Manchester City i ligaen denne sesongen. En forrykende kamp endte til slutt 4-3 til de røde. Det er noe å ta med seg inn i kvartfinalen.

- Vi slo City for noen måneder siden. Vi visste før det at det var mulig, vi vet det nå, det er bare utrolig vanskelig å gjøre det, sier Klopp.

På 12 møter mellom Pep Guardiola og Jürgen Klopp har lagene til sistnevnte vunnet seks mot Guardiolas fem. Samtidig er det verdt å nevne at Manchester City vant hele 5-0 på Etihad i ligaen mot de røde denne sesongen.

Det ble forøvrig bekreftet i dag at stjernespissen Sergio Agüero ikke rekker morgendagens kamp mot Liverpool på grunn av en mindre kneskade.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!