Fotballens skrekkskader

Skaden som var så grusom at United-spillerne ikke orket å se på

David Busst opplevde det som har blitt omtalt som «tidenes verste skade på en fotballbane». Her er noen av de verste skadene som har skjedd fotballspillere.

SKREKKSKADE: Coventrys David Busst vrir seg i smerte mens lagkamerat Dion Dublin roper på båre og Manchester United-spillerne David May, Peter Schmeichel og Denis Irwin ikke klarer å se på. Foto: AP/NTB Scanpix
SKREKKSKADE: Coventrys David Busst vrir seg i smerte mens lagkamerat Dion Dublin roper på båre og Manchester United-spillerne David May, Peter Schmeichel og Denis Irwin ikke klarer å se på. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

*Dagbladet advarer mot bilder i denne saken som kan gi sterke inntrykk.(FourFourTwo): David Busst hadde spilt i non-league-klubben Moor Green da han dro til Premier League-klubben Coventry i 1992 for å leve ut proffdrømmen.

Fire år seinere var fotballkarrieren hans over.

Det skjedde etter en ulykksalig kamp mot Manchester United 8. april 1996. Kampen var bare to minutter gammel da Busst, 28 år på tidspunktet, kom stormende inn på en retur og kolliderte med Manchester United-spillerne Denis Irwin og Brian McClair på en corner.

Busst signaliserte med én gang at han hadde store smerter, og United-keeper Peter Schmeichel kastet ballen ut av spill før han holdt seg for begge øynene.

Det var tydelig at dansken ble uvel av det han fikk se. Og i ettertid er det lett å forstå hvorfor. Først etter ni minutter ble Busst fraktet ut av stadion på båre.

Det viste seg at han har pådratt seg brudd i både skinnebenet og leggbeinet. Høyrebeinet bøyde seg tilbake 90 grader og banemannskaper måtte skylle bort blod fra gressmatta etterpå.

- Jeg kunne ikke høre at 50 000 supportere applauderte meg av banen på grunn av lyden av mine egne skrik, har Busst seinere uttalt til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer