PASSER SEG: Hekkeløper Christina Vukicevic kutter ned på konkurransemengden for å hindre mer skadetrøbbel. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
PASSER SEG: Hekkeløper Christina Vukicevic kutter ned på konkurransemengden for å hindre mer skadetrøbbel. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Skaden var grusom

Derfor utsetter Christina Vukicevic sesongstarten igjen.

||| Christina Vukicevic passer seg for konkurransefella. Hun har lært av fjorårssesongen, og derfor satser hun bare på fem stevner før EM i Barcelona i slutten av juli.

— Jeg skulle ha åpnet i Florø kommende lørdag, men nå har jeg bestemt meg for å utsette den starten til Bislett Games. Det kommer av at jeg har slitt med en skade i våres, sier Vukicevic til NTB.

— Da tapte jeg tre uker. Det har jeg på et vis tatt igjen nå, men Florø kommer likevel for tidlig. Skaden er borte, og jeg føler meg bortimot 100 prosent igjen, og i og med at jeg løper på Bislett, så vet jeg at jeg er i stand til å løpe fort.

Det var etter at hun kom hjem fra trening i Sør-Afrika 1. februar at hun merket problemer i kneet og låret. Først trodde ingen det var særlig alvorlig, men Vukicevic konkurrerte hele innendørssesongen med kraftige smerter.

— Det ga seg ikke, og jeg hadde fryktelig vondt. Derfor ble det bestemt at jeg skulle ta et avbrekk 12. april. Da holdt jeg meg helt i ro i tre uker for å bli kvitt den muskelavrivningen det viste seg at jeg hadde. Nå er jeg helt kvitt skaden, men det har vært knallhardt å ta igjen de tre ukene med tapt trening, sier hekkløperen til NTB.

Mye trening
For Christina Vukicevic som holder den norske rekorden på 100 meter hekk med 12,74, kommer det til å bli mye trening i sommer. Etter Bislett Games kommer hun selvsagt til å løpe i superligaen (lag-EM) i Bergen, og deretter blir det bare tre konkurranser før EM i Barcelona som er sesongens hovedmål.

— Det blir mye færre konkurranser i år enn tidligere, men det er et helt bevisst valg. Jeg bygger på erfaringer fra i fjor, da jeg åpnet veldig bra og kjørte på med mange konkurranser, men det ble bare dårligere og dårligere, sier hun.

— I fjor ble det rett og slett for mange konkurranser på meg, og den feilen skal jeg i alle fall ikke gjøre om igjen i år.

Etter superligaen i Bergen kommer hun til å løpe et stevne i Finland samt Diamond League-stevnene i Lausanne og Monaco, og så er det EM.

— Jeg er startrask og kommer fort i form, men skaden var grusom, selv om jeg nå er i ferd med å komme opp på et veldig høyt nivå igjen. Den siste tiden har jeg satt flere personlige testrekorder på trening, sier hun til NTB.

Ingen oppladning
— Jeg kommer på ingen måte til å tynne ut treningen eller lade opp til Bislett Games, men jeg føler på meg at formen er så bra at jeg kan løpe fort. Hvis ikke ville jeg ikke stilt opp, sier hun.

— Christina er 100 prosent nå, men det er klart at den skaden hun slet med ikke var gunstig. Det er aldri gunstig å bli skadet. Jeg er likevel trygg på at hun kommer til å bli 100 prosent klar til de virkelig store stevnene i år, og vi har god tid til EM i Barcelona. Det er det viktigste, sier pappa og trener Petar Vukicevic til NTB.

Han legger ikke skjul på at han synes det ser veldig bra ut, tross det skadeavbrekket Christina måtte gjennom.

— Christina viste i fjor at hun holder et høyt nivå. Denne sesongen gjelder det for henne å stabilisere seg på dette høye nivået. Det er det aller viktigste. Dersom hun også kan vise til en liten framgang, ja, da vil alt være perfekt, sier Petar Vukicevic til NTB.

(NTB)