Skadeplaget City skal gjøre alt for å unngå Barcelona

Mot Juventus.

PÅ VEI: Manchester City jakter gruppeseieren når de møter Juventus borte i kveld. Målet for Sergio Agüero og resten av City-mannskapet er å unngå Barcelona, eller et annet superlag, i åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI: Manchester City jakter gruppeseieren når de møter Juventus borte i kveld. Målet for Sergio Agüero og resten av City-mannskapet er å unngå Barcelona, eller et annet superlag, i åttedelsfinalen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester City må klare seg uten et knippe profilerte spillere i mesterligamøtet med Juventus onsdag. Manager Manuel Pellegrini tar likevel ikke foten av gasspedalen.

Chileneren forventer at laget hans tar tre poeng i onsdagens vanskelige bortekamp og fester et enda strammere grep om førsteplassen i gruppe D.

De lyseblå fra Manchester er forlengst klare for cupspillet, men Pellegrini er ikke interessert i å slippe Juventus forbi og på den måten risikere å få en gruppevinner som motstander i åttedelsfinalen på nyåret. Det har nemlig City dårlige erfaringer med.

De to siste årene har Pellegrinis mannskap endt nettopp som nummer to i gruppespillet, og begge ganger blitt slått ut av Barcelona i neste runde.

Stygg smell - I år er det viktig at vi ender på topp i gruppen. Ikke bare for å unngå Barcelona og andre store lag, men det blir en fin test for oss å skulle vinne her i Torino og på den måten sikre gruppeseieren, sier Pellegrini.

Manchester City reiste i tillegg til Italia med lørdagens 1-4-smell mot Liverpool friskt i minnet. En liknende forestilling mot Juventus vil de lyseblå for all del unngå.

- Vi spilte en svak kamp og gjorde oss ferdig med den allerede søndag morgen, hevder City-sjefen.

Pellegrini håper laget hans angriper onsdagens oppgave på samme måte som da Sevilla ble slått 3-1 på bortebane tidligere i turneringen.

- Vi må løse kampene i Europa på samme måte som mot Sevilla. Vi tillot dem få sjanser og skapte mange selv, sier chileneren.

Skadetrøbbel Minuset er at Pellegrini sliter med en særdeles skadeplaget spillerstall foran onsdagens viktige kamp. Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, David Silva og Wilfried Bony er alle uaktuelle til oppgjøret.

I tillegg er storscorer Sergio Agüero akkurat tilbake fra skade. Pellegrini har sagt at argentineren skal matches forsiktig, men mye tyder på at Aguero spiller sin annen strake kamp fra start onsdag.

(NTB)