Skadeplaget Larvik møter heltent Katrine Lunde

- Det er bare til å sende opp røyksignalet.

 LUNDE VANT SIST:  Nora Mørk er ikke med til Russland når Larvik møter Rostov Don og Katrine Lunde i returkampen i Champions League i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LUNDE VANT SIST: Nora Mørk er ikke med til Russland når Larvik møter Rostov Don og Katrine Lunde i returkampen i Champions League i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

• Rostov Don - Larvik på Viasat 4 kl. 15.55.

(Dagbladet):  Et skadeplaget Larvik spiller returkamp mot Rostov Don og Katrine Lunde i Champions League i ettermiddag. Det forrige oppgjøret endte 21-27 i favør Rostov Don.

Ettermiddagens match blir neppe lettere - denne uken ble det nemlig klart at enda flere av Larviks nøkkelspillere ute med skade. I tillegg venter en heltent Katrine Lunde i det russiske buret.

Kurtovic usikker - Søstrene Mørk, Tine Stange og Anja er ute. Amanda kan vi ikke si noe om før i morgen, men vi tar ingen sjanser med henne, forteller Larvik-trener Tor Oddvar Moen til Dagbladet.

På tirsdag pådro nøkkelspiller Amanda Kurtovic seg en håndskade i cup-kampen mot Tertnes, og deltok derfor ikke på fredagens trening. Dermed kan enda en av Larviks sentrale bakspillere være ute til ettermiddagens kamp. 

- Tor Oddvar vil nok ikke gjøre den feilen han gjorde med Nora igjen. Hun spilte for tidlig etter ankelskaden, og det burde hun ikke gjort, forteller håndballekspert og TV 2-kommentator Randi Gustad til Dagbladet. 

Heller ikke Nora Mørk er friskmeldt etter ankelvridningen hun fikk i cup-kampen mot Vipers, og er derfor ikke med lagvenninnene til Russland i dag.  

- Kan bite fra seg på en god dag Til tross for at Larvik allerede er sikret avansement videre inn til hovedrunden, vil dagens kamp likevel bli viktig for den innbyrdes kvalifiseringen inn mot hovedrunden.  

- Det blir en vanskelig oppgave, og Rostov Don er favoritter. Samtidig så er dette en situasjon disse jentene sjelden er i, de er ikke vant til å tape. Sånn sett er dette kjempegod trening for de som er igjen, sier Gustad til Dagbladet. 

Hun legger også til at det likevel er flere spillere i verdensklasse igjen i troppen. 

- De har jo Karo og Gro, og de andre jentene som er igjen kan absolutt bite fra seg på en god dag. 

Også TV 2-kommentator Harald Bredeli tror dagens oppgave blir ekstra tøff for vestfoldingene, og han er hakket mindre optimistisk enn Gustad.

-  Når alle fire er ute er det bare å sende opp røyksignalet. Og hvis Amanda er ute i tillegg er jeg svært skeptisk til om Larvik kan ta denne, sier Harald Bredeli til Dagbladet. 

Han spår Rostov Don til å være et av Champions Leagues sterkeste lag, og er usikker på om Larvik har det som skal til for å nå en semi-finale i årets Champions League. 

- Hvis man da får to tap mot Rostov så ligger man allerede tynt an. Da er de helt avhengige av å ta Baia Mare en gang til, forteller han. 

Revansjesugen Lunde På motstanderens banehalvdel venter også en revansjelysten Katrine Lunde, som til mange sin store overraskelse, ble vraket fra VM-troppen denne uka.  

- Hun er sikkert passe irritert fortsatt, og hun vil vise seg fram. Da vil Larvik få mer enn nok med å prøve å få mål på henne, forteller Bredeli. 

I det forrige oppgjøret mellom lagene stod Lunde tidvis som en vegg bak, og vant målvaktskampen klart over Larviks Sandra Toft. 

- Jeg er ganske sikker på at hun kommer til å gjøre livet surt for Larvik, og jeg blir veldig overrasket hvis hun ikke gjør en toppkamp, legger Bredeli til. 

Randi Gustad er fremdeles sjokkert over vrakingen av Lunde, og forteller til Dagbladet at hun tror Rostovs sisteskanse vil reise kjerringa til ettermiddagens kamp. 

- De møter den samme gjengen som de tapte mot på hjemmebane, så det blir nok tøft med en heltent Katrine Lunde bak, som helt sikkert vil vise seg fram, sier Gustad.