Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadeplaget United mot Leverkusen

Carrick, Van Persie og Vidic er ute.

BETENKT: David Moyes får en utfordring mot Bayer Leverkusen, ettersom flere av Uniteds nøkkelspillere er ute med skade Foto: Marius Becker / EPA / NTB Scanpix
BETENKT: David Moyes får en utfordring mot Bayer Leverkusen, ettersom flere av Uniteds nøkkelspillere er ute med skade Foto: Marius Becker / EPA / NTB Scanpix Vis mer

• Direkte kl. 20.45: Champions League i fotballstudio

(Dagbladet): Manchester United fikk en trøblete start på midtukas tur til Tyskland. Da de røde djevlene skulle lande på tysk jord i går kveld, måtte piloten avbryte landingen, og satte en støkk i United-spillerne.

På flyet satt imidlertid verken Nemanja Vidic eller Robin Van Persie.

- De er begge skadet, sa David Moyes på pressekonferansen før kampen, ifølge Daily Mail.

- Van Persie har et problem med lysken og Vidic har en hjernerystelse. Ingen av dem er langtidsskadet, men de er ikke klare helt ennå, fortsatte United-manageren.

Fra før er allerede Michael Carrick ute med skade, i tillegg til at Marouane Fellaini er suspendert etter å ha fått rødt kort mot Real Sociedad.

Advarer mot Kiessling Rio Ferdinand har i forkant av kampen sagt at United må passe ekstra godt på Leverkusens toppscorer, Stefan Kiessling.

Kiessling har scoret tolv mål denne sesongen, men er kanskje mest kjent for «spøkelsesmålet» han scoret mot Hoffenheim tidligere i år. 

- Vi har sett flere viedoer av han før kampen, så vi vet hvor farlig han er, sier Ferdinand, ifølge klubbens offisielle nettsider.

- Vi må være på tå hev og ikke gi han noen muligheter, for han er helt klart i stand til å utnytte dem hvis vi gjør det.

Spiller med sørgebånd United kommer til å spille med svarte sørgebånd mot Leverkusen.

Dette gjør de for å hedre legenden Bill Foulkes, som døde mandag morgen etter lang tids sykdom.

Foulkes var en de overlevende fra München-ulykken i 1958, og fikk 688 kamper for United. Kun Ryan Giggs, Paul Scholes og Bobby Charlton har flere. Foulkes var også trener i Norge etter karrieren som spiller, og trente IL Bryn, Viking, Steinkjer og Lillestrøm.

En annen München-overlever og United-legende, Bobby Charlton, beskriver Foulkes som en «fantastisk mann».

- Han var en veldig, veldig god defensiv spiller og han bidro til å endre Uniteds historie, sier Charlton om Foulkes, ifølge the Mirror.

UTE: Nemanja Vidic trente på tirsdag, men ble ikke med resten av United til Tyskland. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
UTE: Nemanja Vidic trente på tirsdag, men ble ikke med resten av United til Tyskland. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer