SLITER MED SKADE: Alexander Søderlund Foto:  NTB scanpix
SLITER MED SKADE: Alexander Søderlund Foto:  NTB scanpixVis mer

Skadeproblemene fortsetter for Søderlund

Den norske landslagsspilleren Alexander Søderlund sliter fortsatt med akillesen, og må stå over torsdagens europaligakvalifiseringskamp mot greske AEK Athen.

– Jeg er ikke klar ennå. Jeg har begynt å trene fotball, så satser jeg på at jeg er med neste uke, sier Søderlund til NTB.

Den samme skaden førte til at spissen avsluttet sesongen i Saint-Étienne i mai. Første forrige uke var Haugesund-gutten tilbake i trening. Etter en uke på treningsfeltet, med et avbrekk på to dager på grunn av nyrestein, fikk han imidlertid kjenning med skaden på nytt.

– Jeg brukte noen uker av oppkjøringen på å bli kvitt den i første omgang, så jeg skulle helst vært med på alt, men jeg bruker bare litt lengre tid enn de andre på å komme i form. Det er bare å kjøre på, mener Søderlund.

Spissen må dermed se Ole Selnæs, som mest sannsynlig spiller fra start, og hans andre lagkamerater kjempe med greske AEK om avansement i europaligaen torsdag kveld.

– Det er vel noe av det tøffeste vi kunne trukket. Det blir tøft, men vi skal vel i utgangspunktet være bedre, sier landslagsspissen om motstanderen.

Søderlund dro fra Rosenborg til franske Saint-Étienne i fjor sommer, og scoret to mål på ti kamper i Ligue 1 for laget som til slutt ble nummer seks på tabellen.

– Vi har fått inn en midtbanespiller som går rett inn på laget (Bryan Dabo fra Montpellier), så har noen gått ut, men vi er i hvert fall ikke noe dårligere enn i fjor. Jeg må bare prøve å bidra som best jeg kan, har Søderlund tidligere uttalt til NTB. (©NTB)