Skader gir Shampo håp

LOS ANGELES (Dagbladet): Espen Knutsen (26) begynner å få hastverk dersom det skal bli noe mer NHL-spill denne sesongen. Men Anaheims dårlige poengvinter og vanskelige skadesituasjon den siste tida åpner døra på gløtt for Shampo - som sitter i Cincinnati og ikke vet hva han skal tro.

Når 26 grunnseriekamper gjenstår ligger Disney-endene to poeng bak den siste sluttspillplassen. Og med en formkurve som peker rett ned i jorda har de dårlige nyhetene ballet på seg for Anaheim. Begge stjernespillerne, Paul Kariya og Teemu Selänne, er skadd.

- Anaheim har flere spillere skadd. Men jeg aner ikke om jeg blir kalt opp (fra farmerlaget i Cincinnati) som erstatter. Jeg bare håper, sier Shampo til Dagbladet.
Vålerenga-gutten slo opp en håndskade for ti dager siden, men regner med å være kampklar seinere denne uka. Tidsnok til Anaheims kamp mot Vancouver på onsdag om han får muligheten.

Frustrert

- Jeg synes jeg har spilt ganske bra de siste kampene. Dessverre har jeg ikke fått noen tilbakemeldinger om hvordan jeg ligger an når spillere skal kalles opp, sier en småfrustrert Espen.

- Men det er jeg jo blitt vant til.

Dersom forfremmelsen til NHL lar vente på seg, blir det nok av muligheter til å vise seg fram i Cincinnati-drakta. AHL-laget spiller hele 17 kamper i løpet av mars.
- Hvordan er det å leve i uvissheten?

- Tja, det er jo litt kjedelig. Heldigvis har jeg flyttet til en brukbar leilighet som ligger rett ved siden av en golfbane. Bare synd jeg ikke har noe fritid til å bruke den. Foreløpig er det umulig å si hva som skjer i sesongavslutningen her borte, sier Shampo tålmodig.

- Blir det Vålerenga på deg til høsten dersom du er i Cincinnati når AHL-sesongen avsluttes 12. april (dersom Cincinnati ikke kommer til sluttspill)?

Uviss framtid

- Nei, det vet jeg ikke. Neste sesong kommer jeg ikke til å tenke på før den inneværende er ferdigspilt. Jeg utelukker ikke at jeg tar et år til her borte.
Anaheim Mighty Ducks' mangel på spillere kan oppsummeres slik:

  • Klubben byttet tre spillere mot to fra New York Islanders rett før OL. Dermed ligger det i lufta at en ekstra blir hentet opp fra farmerlaget.
  • Kanadieren Paul Kariya er fortsatt svimmel etter en hjernerystelse han pådro seg for tre uker siden. Han er ute på ubestemt tid. Uaktuell denne uka.
  • Den flyvende finnen Teemu Selänne pådro seg en strekk i mageregionen i OL-semifinalen, og er sannsynligvis ikke tilbake på isen før om en ukes tid. Ducks kalte søndag opp tre spillere fra farmerlaget. Men disse ble sendt ned før OL for å få istid. Klubben trenger uansett tre erstattere - fort.
  • Shampo står oppført med 3 mål, 11 målgivende pasninger og 22 i pluss/minus-statistikken på 29 spilte kamper i Cincinnati.