- Skader klubbens anseelse

Kaoset rundt Trond Sollied blir nå advokatmat. Klubbdirektøren i Club Brugge mener situasjonen ikke er bra for klubbens anseelse.

OSLO/ATHEN (Dagbladet): Seint i går kveld sa klubbdirektør Marc Degryse i Club Brugge til Dagbladet at trenerkaoset rundt Trond Sollied ikke er bra for klubben.

- Situasjonen vi nå står oppe i, er ikke bra for Club Brugge og klubbens anseelse, mener klubbdirektøren.

Høyt spill

I går kveld samlet ledelsen i den belgiske toppklubben seg til krisemøte. I en kort pressemelding sier Brugge at de har besluttet å søke juridisk hjelp for å vinne trenerkampen.

- Jeg kan bekrefte at saken nå er advokat-mat. Vi har bestemt oss for å søke juridisk hjelp. Saken er i hendene på våre advokater, og jeg vil derfor ikke kommentere den ytterligere, sier Degryse til Dagbladet.

Trond Sollied spiller høyt i overgangsdramaet mellom Club Brugge og greske Olympiakos. I går ble Sollied hentet på ferieøya Kreta av den greske toppklubben. Han fløy standsmessig i klubbpresident Socrates Kokkalis\' private fly, og landet i Athen i går formiddag.

Noe av striden står nå om Sollied har gått bak Brugges rygg da han bestemte seg for å møte Olympiakos i Athen. Sollied har kontrakt med Brygge i ytterligere et år.

Signerte ikke

KAMP:  Bildene av Trond Sollied i Athen - sammen med ledelsen i Olympiakos -  blir ikke godt mottatt av Club Brugge i Belgia. Nå søker den belgiske klubben juridisk hjelp for å vinne trenerkampen. Sollied var et par timer i Athen før han dro tilbake til ferieøya Kreta. Foto: EPA/Scanpix
KAMP: Bildene av Trond Sollied i Athen - sammen med ledelsen i Olympiakos - blir ikke godt mottatt av Club Brugge i Belgia. Nå søker den belgiske klubben juridisk hjelp for å vinne trenerkampen. Sollied var et par timer i Athen før han dro tilbake til ferieøya Kreta. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Vi synes situasjonen er kjedelig, fordi vi ikke vet hvilken retning dette tar. Situasjonen er ikke bra for imaget til Club Brugge. Vi forventer at Sollied er tilbake som trener 4. juli. Han kommer hjem fra ferie på onsdag, og han må kontakte oss når han er tilbake, sa klubbdirektør Marc Degryse tidligere på dagen.

Trond Sollied reiste fra Athen til Kreta i går ettermiddag _ uten å signere kontrakt med Olympiakos. Ifølge gresk og belgisk presse er Sollied og Olympiakos uenige om hvem som skal betale overgangssummen på 375|000 euro, vel tre millioner kroner. Den greske storklubben mener ifølge gresk presse at Sollied selv må punge ut.

Uthalingstaktikk

Ranaværingen driver ifølge kilder i Brugge med en uthalingstaktikk. Håpet skal være at han slipper å kjøpe seg fri fra kontrakten i Belgia.

Dersom Brugge ansetter en ny trener, trenger nemlig ikke Sollied å kjøpe seg fri. Han har da også krav på kompensasjon.

Ettersom Olypmiakos starter sesongoppkjøring først 14. juli, har den greske klubben mer tid på seg. Derfor kan de drøye tiden, slik at de tvinger Brugge til å gjøre noe.

Nytt møte

Stjerneadvokaten Laurent Denis representerer Sollied.

- Jeg vet ingenting om videre avtaler. Sollied var hos Olympiakos for å se nærmere på saken. Vi er ikke nærmere en konklusjon, fordi han ikke har signert ennå. Hvis dette mislykkes, så starter han en ny sesong for Brugge, sier advokaten.

Ifølge gresk presse er avtalen mellom Sollied og Olympiakos nærmest klar. Klubbpresident Socrates Kokkalis sier:

- Vi har møtt Sollied i dag, og har avtalt et siste møte i begynnelsen av juli, sier klubbpresidenten til greske aviser.

Sollied satt først i møte med klubbledelsen før han ble vist rundt på den mektige OL-stadionen i Athen. Ranaværingen ble møtt av sikkerhetsvakter og biler med sorte vinduer. Sollied ville ikke uttale seg til pressen som hadde møtt frem.

- Kjent Trond lenge

Assistenttrener i Brugge, Chris Van Puyvelde, er også koblet til Olympiakos. I så fall må også han kjøpes fri fra kontrakten sin.

- Jeg har kjent og samarbeidet med Trond lenge, men nå vet jeg ikke hva som skjer. Jeg har ikke fått snakket med Trond, men det er viktig at vi gjør dette etter boka, sier Puyvelde til Dagbladet.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Trond Sollied i går.