BLODIG: Hoppukestarten i fjor fikk en uhyrlig slutt for Tom Hilde. Han ble fraktet blodig og forslått ut av Schattenbergbakken i Oberstdorf. Klokka 16.00 starter Hoppuka igjen, uten at Hilde ofrer fallet en tanke. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BLODIG: Hoppukestarten i fjor fikk en uhyrlig slutt for Tom Hilde. Han ble fraktet blodig og forslått ut av Schattenbergbakken i Oberstdorf. Klokka 16.00 starter Hoppuka igjen, uten at Hilde ofrer fallet en tanke. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Skader og ulykker er en del av gamet

I ettermiddag konkurrerer Tom Hilde i skrekkbakken igjen.

OBERSTDORF (Dagbladet): Slik endte det forrige gang Tom Hilde (25) konkurrerte i Oberstdorf i Tyskland: På trynet - og med et blodig ansikt.

Hoppukestarten i fjor fikk verst tenkelige utfall for nordmannen. Klokka 16.00 i dag starter Hoppuka igjen, den 61. i rekken. Tom Hilde er frisk og rask for lengst, og sier at han ikke ofrer fjorårets fall en tanke.

- Skader og ulykker er en del av gamet. Du vet at det kan skje. Men det er ingen vits i å gå rundt og tenke på det, sier friskusen til Dagbladet.

40 dager
Lørdag kom han på åttende plass i kvalifiseringen til dagens renn. Han er inne i gode prosesser, som det heter, og er i kategorien for outsidere når konkurransen starter i Schattenbergbakken.

40 dager tok det før han kunne hoppe igjen etter fallet. Et utslag etter nedslaget gjorde at han mistet balansen, og gikk på trynet i over 100 kilometer i timen. En forferdet mamma Tone Hilde sto ringside og var vitne til uhyrlighetene.

Konkurransemessig har 25-åringen ikke kommet helt til seg selv etterpå, men nå kan alt skje.

- Der ser ut til at Norge vil ha folk høyt oppe på resultatlistene. Mange hopper på godt nivå, og jeg håper å være blant dem, sier Tom Hilde.

Favoritt
Likevel er det ingen hemmelighet at østerrikeren Gregor Schlierenzauer er den store favoritten til å vinne Hoppuka sammenlagt. Samtidig har tyskerne kommet som et skudd denne sesongen.

De 25.000 billettene i Schattenbergbakken er revet bort. Oberstdorf er forvandlet til en hoppheksegryte denne søndagen, av drikkende og jodlende tyskere. Og sikkert en og annen utlending.

- Jo mer liv og røre, jo morsommere er det. Jeg elsker når det er mye folk i bakken, sier Tom Hilde.

Gregor Schlierenzauer var best i kvalifiseringen i går. Anders Jacobsen var best av nordmennene - med sin 2. plass.

* Les hele intervjuet med Jacobsen, og hvordan Norge skal få suksess i Hoppuka, i Dagbladets papiravis i dag.

PÅ TRYNET: Tom Hilde fikk et utslag etter nedslaget i Schattenbergbakken. Da gikk det slik. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
PÅ TRYNET: Tom Hilde fikk et utslag etter nedslaget i Schattenbergbakken. Da gikk det slik. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer