Skader skaper trøbbel for Semb

Skader hos sentrale spillere skaper usikkerhet i landslagstroppen foran EM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Albania. Både Ronny Johnsen og Frode Grodås er høyst usikre, men får likevel være med i 20-mannstroppen. Også Sigurd Rushfeldt og Gunnar Halle har fått Sembs tillit.

- Sannsynligvis må Ronny (Johnsen) melde forfall. Han skal testes hos Trygve Kase i slutten av uka, men mot Slovenia kan jeg ikke regne med ham, sa Nils Johan Semb, som vil bruke tiden til å finsikte andre kandidater på midtstopperplass.

I troppen gjorde Semb plass til tre keepere, på grunn av skaden til Schalke-keeper Frode Grodås.

- Det er en viss sjanse for at han blir klar, og jeg vil følge nøye med i utviklingen, sa Semb.

Solid grunnlag

Rosenborgs toppscorer Sigurd Rushfeldt fikk tillit på bekostning av Werder Bremens Håvard Flo, mens Alf-Inge Håland, Leeds kom inn som ny mann i forsvaret. Det var de eneste endringene fra forrige EM-kvalifiseringskamp mot Latvia.

Siden sjokktapet for Latvia har landslagssjef Semb sett 22 fotballkamper, enten på tv eler live, og etter eget utsagn skaffet seg et solid grunnlag for uttaket til de to kampene, mot Slovenia borte 10. oktober og Albania hjemme 14. oktober.

Ifølge forgjengeren Egil «Drillo» Olsen og Semb er Slovenia et mye bedre lag enn Latvia.

- Slovenia har bedre enkeltspillere og er effektive. 2-2 borte mot Hellas er i seg selv et kvalitetsstempel, mente Semb.

Hardner til

Han har gjennomgått video-analysen av Latvia-kampen og konstatert at laget tapte på grunn av noen grove individuelle og strukturelle feil.

- Vi hadde 16-3 i sjanser, men en god del prestasjoner var for dårlige, sa han.

Semb er optimist foran høstens to siste EM-kvalifiseringskamper, men han understreker at det blir tøffe oppgjør. Styrkeforskjellen på lagene er blitt mindre, og blant lagene i Norges gruppe tror han alle kan ta poeng fra alle. Noe som kan slå ut i norsk favør.

- Bortsett fra Liechtenstein, Andorra og San Marino er det tett og jevnt blant lagene i Europa. I vår EM-kvalifiseringsgruppe vil det ikke bli noen lette kamper, sa Semb.

(NTB)