Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skader tvinger fram forandring: - Midtstopperne er det store spørsmålet nå

I fjor spilte Vegard Forren, Håvard Nordtveit, Stefan Strandberg og Even Hovland midtstoppere for Norge.  Til kampen mot Nord-Irland er Lars Lagerbäck tvunget til å ta grep.

IKKE NOE PROBLEM: Det vanskelige en bagatell, det umulige en utfordring, sier Flåklypas Solan Gundersen. Lars Lagerbäck velger en lik innstilling på midtstopper-problemet. Foto: NTB Scanpix
IKKE NOE PROBLEM: Det vanskelige en bagatell, det umulige en utfordring, sier Flåklypas Solan Gundersen. Lars Lagerbäck velger en lik innstilling på midtstopper-problemet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lars Lagerbäck tok tirsdag ut troppen til VM-kvaliken mot Nord-Irland 26.mars.

Et av de store spørsmålene på forhånd var midtstoppersituasjonen. I samtidige kamper i fjor spilte Even Hovland sammen med enten Vegard Forren, Stefan Strandberg eller Håvard Nordtveit.

Nå er Forren og Strandberg ute av troppen, mens Nordtveit har slitt med en skade og har ikke spilt siden 6. januar. Han er også usikker til kampen mot Nord-Irland.

Ny duo

Dermed endte Lagerbäck opp med Fredrik Semb Berge (tre landskamper), Tore Reginiussen (21 landskamper) og Gustav Valsvik (0 landkamper) i tillegg til Nordtveit og Hovland som alternativer.

AKTUELL: Even Hovland startet samtlige landskamper i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AKTUELL: Even Hovland startet samtlige landskamper i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hva tenker du om midtstoppersituasjonen?

- Det er litt med midtstopperne som det er i troppen generelt: Rent kvalitetsmessig er det ganske jevnt. Jeg skal komme tilbake til det, men vil ikke si så mye mer ennå. Jeg vet hvem jeg ville tatt ut i dag, sier Lars Lagerbäck.

- Hvem er de to du tenker på?

- Jeg tror at spillerne hadde blitt ganske skuffet hvis jeg hadde en startellever klar i dag. Jeg vil at alle skal føle at de starter på null, det er viktig.

Da Lagerbäck fikk spørsmål om spillerne igjen da han møtte den skrivende pressen etter pressekonferansene, ville han ikke se på det som noe problem at han mangler flere spillere:

- Jeg bruker å si at hvis vi har et problem så snakker vi heller om løsningene. Det er en bedre innstilling. Problemer skaper bare usikkerhet. Nå handler det om å finne ut hvordan vi skal spille både offensivt og defensivt for å være så trygge på oss selv.

USIKKER: Håvard Nordtveit. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
USIKKER: Håvard Nordtveit. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det blir spisse knotter

Så, da er det altså fire navn, og Lagerbäck vil ikke fortelle hvordan har rangerer dem.

NRK-ekspert Tom Nordlie sier følgende om situasjonen:

- Jeg tror Omar (Elabdellaoui) og (Jørgen) Skjelvik spiller på backene, så spiller Even Hovland sammen med Nordtveit, Semb Berge eller Valsvik. Det er jevnt. Og så kan det selvfølgelig hende at Hovland går ut. Midtstoppersituasjonen er det store spørsmålet nå. Hvem spiller?

Kollega i TV2, Jesper Mathisen, er enig. Han vil ikke slå fast hvem som starter på midtstopperplass:

- Midtstopperplassen er posisjonen hvor det er klart mest usikkerhet. Jeg tror treningsuka inn mot kampen blir veldig viktig. Det er en interessant faktor i uttaket. Det er en ny trener som ikke har sett spillerne live ennå, og dermed blir det spisse knotter på de treningene. Det blir nok mer trøkk enn før.

- Hvilke to tror du Lagerbäck velger?

- De fire som er aktuelle er ganske på det samme nivået. Jeg er spent på hvem han velger. Even Hovland har vært mye inne før, men alle de andre fikk skryt i dag. Valsvik fikk veldig skryt, og er venstrebeint, som vil være en fordel. Semb Berge har vært god i flere sesonger i Odd. Han har en god fysikk, er bra til å forsvare og er bra foran mål. Tore Reginiussen har også vært stabil. De to plassene er helt åpne i mine øyne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media