Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skaderammet City knust av Wigan

Unggutta tapte 4-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Wigan-Manchester City 4-0.

Mye var egentlig avgjort etter fire minutter. Da hadde Wigan allerede en 2-0-ledelse, og City-manager Stuart Pearce så planen ligge i grus før kampen var skikkelig i gang.

- Du forsøker å kneble motstanderne, men i stedet giret vi dem opp ved å gi dem to mål, og det drepte kampen, sier han til Sky Sports.

Han kan ikke annet enn å innrømme at tapet var rettferdig.

- De fortjente å vinne kampen, og vi har mye hardt arbeid foran oss den kommende uka, sier Pearce.

Manglet 11 mann

Manchester City har hatt trøbbel på bortebane denne sesongen, og i tillegg gjorde skadeproblemene utsiktene ekstra dystre før dagens besøk på JJB Stadium.

Stuart Pearce manglet 11 a-lagsspillere til dagens kamp, og sendte på banen det yngste laget City har startet med i en Premier League-kamp noensinne, ifølge Sportinglife.com.

SPIKEREN: Wigans Antonio Valencia hamrer fast sluttresultatet til 4-0 mot Manchester City. Foto: AP/Scanpix
SPIKEREN: Wigans Antonio Valencia hamrer fast sluttresultatet til 4-0 mot Manchester City. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Til tross for 33-åringene Trevor Sinclair og Dietmar Hamann, var på 25 år fra start. 18 år gamle Michael Johnson debuterte i toppserien, mens to år eldre Matthew Mills spilte fra start for første gang.

Skrekkåpning for City

Det unge mannskapet fikk da også en real lekse av Wigan i åpningsminuttene. I det andre minuttet dæljet Emile Heskey ballen i nettet etter innlegg fra høyrekanten.

To minutter seinere slo Wigan et frispark inn i feltet, og Richard Dunne kortsluttet fullstendig og headet ballen i mål rett foran nevene på sin egen keeper Nicky Weaver.

De to 27-åringene burde vært rutinerte nok til å unngå en slik kommunikasjonssvikt.

Effektive Wigan

Manchester City kom delvis til hektene utover omgangen, men klarte ikke å utnytte mulighetene sine.

For Wigan var uttellingen imidlertid utmerket. Som da Henri Camara taklet inn 3-0-målet 20 minutter inn i andre omgang. Camara blokkerte Stephen Jordans avklaringsforsøk, og ballen spratt i nettet.

To minutter etter fikk Antonio Valencia ballen like utenfor høyre hjørne av 16-meteren, tok den med noen meter inn i feltet og klinte 4-0 inn i lengste hjørne. 

- Springbrett

Wigan-manager Paul Jewell sier at selv om det ikke var en fabelaktig kamp fra laget hans, er han selvsagt glad for en storseier.

- Du kan ikke være misfornøyd med en 4-0-seier, sier han til SkySports.

Men selv om troppen er styrket siden i fjor, har ikke Wigan fått den drømmestarten de gjorde i debutsesongen.

- Stallen er sterkere, men vi har ikke vært et bedre lag. Vi har konkurranse om plassene, og forhåpentligvis vil dette bli et springbrett for oss til å fortsette å klatre på tabellen, sier Jewell.