Skaderammet Polen sliter tungt

Bad Zwischenahn: Polen har store skadeproblemer før VM-kvalmøtet med Norge lørdag. Onsdag spilte de uavgjort mot et tysk 4. divisjonslag.

Polen klarte bare 1-1 mot Oldenburg. Først etter pause kom landets førstevalg på banen, men heller ikke de overbeviste særlig i en meget svak kamp.

Panathinaikos-spissen Emmanuel Olisadebe sto over og er fortsatt meget usikker foran lørdagens møte med Norge.

–Avgjørelsen om han skal spille eller ikke blir først tatt lørdag morgen, sier Polens landslagssjef Jerzy Engel.

Olisadebe har scoret fire landslagsmål siden han ble polsk statsborger i juli i fjor. Han skadet kneet for en drøy uke siden.

Trist for polakkene var det også at lagets andre spiss, veteranen Adrzej Juskowiak, måtte forlate banen med leggskade etter 52 minutters spill.

Wolfsburg-proffen hadde svært vondt i beinet onsdag kveld. I tillegg sliter forsvarskjempen Michal Zewlakow med en ankelskade, også han er tvilsom foran den viktige VM-kvalkampen.

–Hvis det er en ny skade, er det trolig ingen fare med tanke på lørdag. Verre er det hvis han har slått opp en skade han tidligere har slitt lenge med, sier landslagstrener Jerzy Engel, som var svært misfornøyd med sine spilleres innsats onsdag.

Snøfall og kuldegrader

Jacek Zielinski ordnet 1-0 til Polen etter 67 minutters spill. Ali Dilgin utlignet for vertene minuttet før slutt.

Polen ble møtt av snøfall og kuldegrader onsdag, men Engel var likevel meget fornøyd med været .

–Det var norske forhold, og det er jo den beste måten å forberede seg på for oss, sier Engel, som har tre poeng som mål mot Norge og neste ukes motstander Armenia.

–Får vi fire poeng er det topp, seks er en drøm. Men vi vet at de norske spillerne kommer til å være veldig motivert, slik de var mot Nord-Irland. Der kunne de lett scoret dobbelt så mange mål, men Engel.

Han vet kampen på Ullevaal blir meget vanskelig. –Dette er kanskje siste sjanse for Norge hvis de skal ha et håp om å kvalifisere seg til sluttspillet neste år.

- De vil vinne for enhver pris, men vi er forberedt. Det var ikke uten grunn vi valgte Sveits som oppkjøringsmotstander 28. februar. De spiller på en lignende måte, avslutter Engel.

(NTB)