Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadeskutt Håkonsen ute av US.Open

Det meste gikk galt for de norske snøbrettkjørerne under den prestisjetunge finalen i US. Open. Terje Håkonsen kom for første gang ikke til finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finalen i US.Open i snowboard er tradisjonelt sett en stor aften sett med norske øyne. Terje Håkonsen pleier som oftest å vinne, og vi har blitt bortskjemte. Men i går gikk det meste galt for de norske løperne i det tradisjonsfylte rennet i Vermont. Anne Molin Kongsgaard røk ut i kvartfinalen, og en småskadet Terje Håkonsen kjørte ikke opp mot sitt beste, og røk ut i semifinalen.

Det så lenge bra ut for de norske løperne. Anne Molin Kongsgaard, som hadde levert en av sine beste løp inn til kvartfinalen, og lå på en komfortabel 2.plass.Hun fikk dessverre problemer i begge løpene i kvalifisering til semifinalen og røk ut på en 18. plass.

Også Kim Cristiansen og Christian Thoresen led samme skjebne som Anne og røk ut i kvartfinalen. Men både Marius Sommer og Terje Håkonsen gikk videre til semifinalen på henholdsvis 9. og 2. plass. Men Terje hadde falt stygt i sitt første løp, og skadet hoften. Han greide allikevel å kjøre et av dagens beste løp, og ble bare slått av bronsevinneren fra OL, Ross Powers.

Forfulgt av skader

Terje Håkonsen har slitt med en hofteskade i mange år, og det var antakelig denne som ble slått opp under fallet i kvartfinalen. Han har måttet melde skadeavbrudd til flere renn de siste årene på grunn av nettopp denne skaden. Men etter å ha iset ned skaden, kom han til semifinalen noe redusert og satset alt på ett kort. Han falt i det første av de to løpene, og hadde kun en sjanse til å komme seg videre. Det så lenge bra ut, han kjørte sinnsykt høyt, og på slutten av løpet kom jokeren, en eksepsjonell høy McTwist (salto), men han landet dessverre på kanten av halfpipen, og falt, sier

Marius Sommer på telefon fra Stratton, Vermont. Og med dette var bomben et faktum, Terje Håkonsen var ute av US.Open for første gang.

Reddet dagen

Men det var fremdeles liv i det norske håpet om en plassering i toppen. Marius Sommer, en av de mest profilerte norske løperne i USA, kvalifiserte seg til finalen på en sensasjonell 2.plass. Det første løpet i semifinalen satt som et skudd, alt gikk på skinner.

- I det andre løpet bare lekte jeg meg og dro McTwister, og lien-airs (vanlige hopp) hele veien. Bare for å se hvor høyt jeg kunne gå, sa en blid Marius Sommer, og innrømmer at det siste løpet var et publikumsfrieri til de over 10.000 tilskuerne som hadde funnet veien til det populære rennet.

Uflaks

- Jeg var ikke nervøs, det hele var helt lungt og jeg hadde en god følelse i magen før finalen, sier uvdalingen, som for tiden er bosatt i Sverige.

Men Marius hadde uflaks i de tre første løpene av finalen, og falt på alle tre. Og etter det tok han seg sammen og leverte fire bra løp på rappen og endte til slutt opp på en respektabel 6. plass.

De komplette resultatlistene finner du på www.usopen-snowboarding.com/resultsFHP.asp