Skadeskutt Manchester City jakter fire strake i jula

Tett program.

POENGJAKT: Manchester City har los på Chelsea i toppen av tabellen, men er avhengig av en god kamprekke i det tøffe juleprogrammet. Skader på nøkkelspillere som Sergio Aguero og Edin Dzeko gjør ikke den jobben noe enklere. Foto: EPA/KIERAN GALVIN/NTB SCANPIX
POENGJAKT: Manchester City har los på Chelsea i toppen av tabellen, men er avhengig av en god kamprekke i det tøffe juleprogrammet. Skader på nøkkelspillere som Sergio Aguero og Edin Dzeko gjør ikke den jobben noe enklere. Foto: EPA/KIERAN GALVIN/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Manchester-duoen City og United har fått teften av ligaleder Chelsea. Med fire kamper på under to uker drømmer duoen om å gå inn i det nye året med kortere avstand til toppen.

Det tradisjonelle og tettpakkede kampprogrammet i julen har ofte vist seg å være avgjørende i Premier League.

For City er tolv poeng langt fra noen umulighet. Alle deres fire kommende motstandere er blant de sju nederste lagene i Premier League, og i tre av kampene har de attpåtil hjemmebanefordel.

Men manager Manuel Pellegrini sliter med skader på en rekke nøkkelspillere, og skulle gjerne unngått det tøffe kampprogrammet. Vincent Kompany, Sergio Agüero, Stevan Jovetic og Edin Dzeko går trolig glipp av kampene i juleperioden.

Misfornøyd med kampprogrammet - I fjor spilte vi ni kamper i desember og like mange i januar. Det er vanskelig for spillerne å holde intensiteten oppe i hver kamp da, for i Premier League er tempoet veldig høyt, sier Pellegrini.

Også ligarival United har begynt å se oppover tabellen etter seks strake seirer, som har sendt dem opp til 3.-plass.

- Julen kommer til å være en veldig viktig periode for oss denne sesongen. Om vi kan fortsetter seiersrekken, samtidig som de andre forhåpentligvis avgir poeng, så er vi med i kampen helt i toppen før siste halvdel av sesongen, sier Wayne Rooney.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer