Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadeskutt Manchester City jakter fire strake i jula

Tett program.

POENGJAKT: Manchester City har los på Chelsea i toppen av tabellen, men er avhengig av en god kamprekke i det tøffe juleprogrammet. Skader på nøkkelspillere som Sergio Aguero og Edin Dzeko gjør ikke den jobben noe enklere. Foto: EPA/KIERAN GALVIN/NTB SCANPIX
POENGJAKT: Manchester City har los på Chelsea i toppen av tabellen, men er avhengig av en god kamprekke i det tøffe juleprogrammet. Skader på nøkkelspillere som Sergio Aguero og Edin Dzeko gjør ikke den jobben noe enklere. Foto: EPA/KIERAN GALVIN/NTB SCANPIX Vis mer

Manchester-duoen City og United har fått teften av ligaleder Chelsea. Med fire kamper på under to uker drømmer duoen om å gå inn i det nye året med kortere avstand til toppen.

Det tradisjonelle og tettpakkede kampprogrammet i julen har ofte vist seg å være avgjørende i Premier League.

For City er tolv poeng langt fra noen umulighet. Alle deres fire kommende motstandere er blant de sju nederste lagene i Premier League, og i tre av kampene har de attpåtil hjemmebanefordel.

Men manager Manuel Pellegrini sliter med skader på en rekke nøkkelspillere, og skulle gjerne unngått det tøffe kampprogrammet. Vincent Kompany, Sergio Agüero, Stevan Jovetic og Edin Dzeko går trolig glipp av kampene i juleperioden.

Misfornøyd med kampprogrammet - I fjor spilte vi ni kamper i desember og like mange i januar. Det er vanskelig for spillerne å holde intensiteten oppe i hver kamp da, for i Premier League er tempoet veldig høyt, sier Pellegrini.

Også ligarival United har begynt å se oppover tabellen etter seks strake seirer, som har sendt dem opp til 3.-plass.

- Julen kommer til å være en veldig viktig periode for oss denne sesongen. Om vi kan fortsetter seiersrekken, samtidig som de andre forhåpentligvis avgir poeng, så er vi med i kampen helt i toppen før siste halvdel av sesongen, sier Wayne Rooney.

Serieleder Chelsea er laget som jaktes på. Fortsatt er de feilfrie på hjemmebane med åtte strake seirer. Men borte er kun to av de seks siste kampene vunnet.

Vil rullere Midtbaneeleganten Cesc Fàbregas tror London-laget har en stor nok tropp til å kunne rullere på laget i juleperioden.

- Vi har en sterk tropp, og mange kan være med og bidra. Alle er fokuserte før den kommende perioden. De to-tre neste ukene er veldig viktige for oss denne sesongen, sier Fabregas.

Chelsea har hele tre bortekamper på sine fire kamper de neste to ukene. Stoke, Southampton og Tottenham får alle besøk av José Mourinhos mannskap. Innimellom venter besøk av London-nabo West Ham 2. juledag.

(NTB)