Skadeskutte «kanarifugler» gikk på ny kjempesmell

Regjerende cupmester røk mot Eidsvold/Turn

(Dagbladet.no): Elendigheten fortsetter for et Lillestrøm-lag i dyp sportslig krise.

Et selvmål av keeper Otto Fredriksson sørget effektivt for at tittelforsvareren røk ut av cupen allerede i andre runde, og det mot annendivisjonslaget Eidsvold/Turn på Myhrer Stadion.

Eidsvolds-laget har heller ikke hatt noen kjempesesong så langt og ligger fjerde sist i 2.divisjon avdeling 4 med seks poeng på sju kamper.

Dermed venter man fortsatt på et etterlengtet oppsving på Romerike etter at klubben kvittet seg med Tom Nordlie.

I stedet har pilen pekt enda kraftigere nedover, og kveldens cupbombe er nokså symptomatisk for tilstanden til Åråsen-klubben denne våren.

Skjebnesvangert selvmål

Selvmålet til keeper Otto Fredrikson kostet fjorårets NM-vinner Lillestrøm dyrt. Etter 34 minutter serverte Eirik Bertheussen et vanskelig tilbakespill til finnen, som i stedet for å ta ballen i hendene og lage frispark, forsøkte å nikke ballen. Det endte med at sisteskansen sendte ballen i eget nett.

Lillestrøm hadde et spillemessig overtak på Myhrer i første omgang, men skapte ikke all verden på den dårlige banen. Karim Essediri var nærmest da han i første omgangs siste minutt kom alene med Turn-keeper Harald Aksnes. Men kantspilleren hadde ikke fininnstilt tåen og tuppet ballen like utenfor foran rundt 1500 tilskuere.

DETONERTE CUPBOMBEN: Eidsvold/Turn ble hakket for sterke for et Lillestrøm-lag i motbakke. Foto: Terje Hermansen/Scanpix
DETONERTE CUPBOMBEN: Eidsvold/Turn ble hakket for sterke for et Lillestrøm-lag i motbakke. Foto: Terje Hermansen/Scanpix Vis mer

Frustrerte 

Essediri misbrukte enda en stor sjanse like etter hvilen. Etter 65 minutter var det Khaled Mouelhi som fikk muligheten, men han plasserte skuddet rett på en solid Aksnes.

De første 20 minuttene av annen omgang var Turns beste i kampen. Hjemmelaget tok LSK på det Lillestrøm er gode på, muskelfotball. Frode Kippe pådro seg gult kort for en nedriving, og lagkameratene var minst like frustrerte over manglende evne til å produsere mot lillebroren på Romerike.

Syv minutter før slutt ble Vidar Riseth flyttet fram som spiss, uten at det hjalp. På overtid fikk han selskap av Kippe.

Panikken bredte seg i LSK-leiren, som satset absolutt alt framover. Ett minutt på overtid kunne David Jansen punktert kampen for Eidsvold Turn da han var alene med Fredrikson, men maktet ikke å sette ballen i nettet.

Men det spilte ingen rolle. Et par brennhete minutter etter var cupbomben et faktum. LSK-skuten var senket, og Turn svingte seg til 3. runde.

TIL og Glimt videre 

Tromsø er videre etter 5-2-seier over Skarp. Innbytter Sigurd Rushfeldt ble tomålsscorer.

Skadeskutte «kanarifugler» gikk på ny kjempesmell

Skarp tok ledelsen ved Erik Berthelsen, men scoringer av Adriano Munoz, Rushfeldt og Tommy Knarvik gjorde at det sto 3-1 til gjestene TIL ved pause. Alsak Sokki reduserte til 2-3, men Tromsø punkterte kampen med scoringer av Morten Moldskred og Rushfeldt i henholdsvis det 89. og 90. minutt.

Også Bodø/Glimt avanserte til 3. runde med 3-0-seier borte mot Mo. Stig Johansen scoret to av målene, mens Trond Olsen gjorde 3-0-målet.

(Dagbladet.no/NTB)

UTEN SEIER: Erland Johnsen står uten seier i sine to kamper som LSK-sjef.