Skadet av siste spark på ballen

Gallas mister flere kamper.

(Dagbladet.no:) Dagens Arsenal-trening gikk mot slutten da William Gallas plutselig ble liggende ved siden av målet på treningsfeltet i London Colney.

Skuddet hans hadde blitt et av de siste sparkene på ballen denne økta, men ble i stedet det siste sparket på ballen på en stund for Gallas.

Han må nå tilbringe de neste ukene på sidelinja.

- Mister stabilisatoren

I førsteomgang betyr dette at franskmannen går glipp av morgendagens Champions League-kamp mot Hamburg. Han risikerer også å gå glipp av den siste kampen i gruppespillet, mot Porto på bortebane. En kamp som kan bli helt avgjørende for engelskmennene.

- Gallas ble skadet under det siste skuddet på treningen, sier en skuffet Arsene Wenger til Sky Sports.

- Han pådro seg en strekk i låret og vil være ute i noen uker. Dette er en smell for oss, for han har stabilisert forsvaret vårt. Nå blir det i stedet en god sjanse for en av unggutta våre til å vise seg fram, sier Arsenal-manageren.

Trolig kommer han til å velge enten Johan Djourou eller Philippe Senderos som partner til Kolo Toure.

MISTER FLERE KAMPER: Det kan hende William Gallas blir på sidelinja så lenge at han også går glipp av kampen mot gamleklubben Chelsea 10. desember. Foto: REUTERS
MISTER FLERE KAMPER: Det kan hende William Gallas blir på sidelinja så lenge at han også går glipp av kampen mot gamleklubben Chelsea 10. desember. Foto: REUTERS Vis mer

- Men det er klart vi helst ville hatt ham frisk. Ikke bare fordi han er veldig god, men også fordi vi spiller tre kamper i uka og da vil du ha alle friske, sier Wenger.

Kan vinne gruppa

William Gallas har spilt 14 kamper for Arsenal denne sesongen, etter at han i sommer gikk fra London-rival Chelsea. Han har scoret to ganger fra sin forsvarsposisjon, og vært svært viktig for rødtrøyene.

Arsenal ligger i øyeblikket på andreplass i gruppa, ett poeng bak CSKA Moskva og likt med Porto. Hamburg er sist i gruppa med null poeng, så tyskerne skal være mulig å slå for Gunners selv om Gallas sitter på tribunen på Emirates Stadium i morgen.

Wenger mener at Arsenal kan bli nødt til å slå Porto i Portugal i tillegg til seier mot Hamburg, hvis de skal vinne gruppa og få en god trekning i åttendelsfinalen.

- Vi har fortsatt en vei å gå, men jeg føler vi har gode sjanser til å klare det. Vi må helt klart vinne de to siste kampene for å kapre seieren i gruppa.

Debatt

Hvilke lag tror du går videre fra Gruppe G i Champions League?

BEKYMRET WENGER: Arsene Wenger liker ikke hodebryet denne skaden gir ham.