<strong>FORTSATT I ROSA:</strong> En skadet Contador overlevde den harde fjelletappen til Campitello Matese. Spanjolen leder fortsatt sammenlagt. EPA/LUCA ZENNARO
FORTSATT I ROSA: En skadet Contador overlevde den harde fjelletappen til Campitello Matese. Spanjolen leder fortsatt sammenlagt. EPA/LUCA ZENNARO Vis mer

Skadet Contador overlevde i rosa

Sto i mot angrep i fjellene: - Det er ingenting galt med ham, sier konkurrent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Litt uventet var sammendraget i Giro d´ Italia status quo etter lørdagens etappe til Campitello Matese - skistasjonen høyt i Appenninene som to ganger tidligere har pekt ut Giro-vinneren.

Denne gang så vi imidlertid en taktisk klok bruddseier til Beñat Intxausti (Movistar), og ikke en utslagsgivende dag for sammenlagtfavorittene som ved tidligere år.  

Det var her det russiske Grand Tour-lokomotivet Jevgenij Berzin - tett fulgt opp av Armstrongs notoriske dopinglege Michele Ferrari - ristet av seg Claudio Chiappucci i kampen om rosa i 1994. Det var her franskmannen Bernard Hinault veltet hjemmefavoritten Francesco Moser ut av rosa mot sin første av to Giro-Tour dobbeltseire i 1982.  

Finale uten fyrverkeri

Kanskje har de djevelsk bratte rampene på Campitello Matese kastet lys over giroens realiteter enda en gang. Sannheten alle ville vite var selvsagt tilstanden til Alberto Contador, den hardt kvestete storfavoritten som fikk venstre skulder slått ut av ledd i en velt på etappe seks. Hvordan skulle han nå klare å danse oppreist i pedalene med sitt giftige taktoppslag, slik han uten spor av staccato testet Fabio Aru og Richie Porte på Abetone tidligere rittet?  

Omringet og polstret av sine sitrongule Tinkoff-hjelpere kjempet han gjennom et smertefullt atrofi på den sju timer lange klassiker-etappen (264 kilometer) fredag. Men lørdagens etappe som pilte gjennom Isola del Liri - hjembyen til den italienske komponisten Ennio Morricone som har tonesatt over 30 westernfilmer - ble kanskje mindre krevende enn ventet for «El Pistolero».  

Slynget frem av et bunnsolid Astana-lag, prøvde Fabio Aru med flere akselerasjoner da Campitello-stigningen bikket over ti prosent. Men Contador svarte hver gang, om noe seigere enn vanlig. Gjennom en serie av skogfylte hårnålsvinger stilnet angrepene, og da Mikel Landa (Astana) fikk gå avgårde, slunket gnistet i Aru.  

- Contador er helt fin. Det er ingenting galt med ham, sier Aru — som til tross for flere angrep, virket mer anemisk enn på Abetone. Kanskje viste han sitt barndomsidol litt for mye medfølelse?  

Porte var også avventende. Sky-kapteinen tråkker med fatning og selvbeherskelse i håp om å spare mest mulig krefter til siste avgjørende uke. Men både Porte og Aru vil angre seg dypt dersom Contador gjenvinner sin fulle stryke og grinta senere i rittet.  

Misbrukt mulighet?

For svakhetstegnene var der. Lenge ble Contadors venstre hånd trukket inn og holdt statisk på midten av ekstra godt polstret styre. Bare høyre hånd ble brukt for å ta til seg mat og drikke.

Mens lagkameratene pakket seg inn i regnjakker, tok Contador ingen sjanser og farte ned fra Forca d?Acero (1538 moh.) uten å kle på seg varme klær.  

Tinkoff-kapteinen begynte etappen tentativt og ble midlertidig distansert med ett minutt da farten i feltet var svært høy. På plass tilbake i feltet slo Contador demonstrativt tilbake ved å plukke to bonussekunder på en innlagt spurt.  

- Det var åpenbart at Aru skulle angripe i dag. Som i går var det en veldig hard dag. Astana gjorde det vanskelig for oss. Men jeg svarte på angrepene til tross for skadene mine, sier en smilende Contador - som så gradvis sterkere utover på etappen.  

I motsetning til etter fredagens etappe, var i han stand til å kle på seg den rosa ledertrøyen på podiet.  

Ny kupert etappe

Dermed er Contador nå fire sekunder foran Aru sammenlagt, mens Porte forblir tredjemann 22 sekunder bak spanjolen. Søndag venter en ny kupert etappe. På de 215 kilometerne til San Giorgio del Sannio er det opp og ned hele dagen.

Skulle de finne på å bruke den, blir dette en ny mulighet for Aru og Porte til å straffe Contador. 

Dette saken ble levert av sykkelnettstedet procycling.no 

<strong>SPARTE IDOLET:</strong> Fabio Aru (høyre) klarte ikke knekke Alberto Contador på lørdagens fjelletappe. Italieneren er fortsatt på andreplass sammenlagt, fire sekunder bak sin barndomshelt Contador. (EPA).
SPARTE IDOLET: Fabio Aru (høyre) klarte ikke knekke Alberto Contador på lørdagens fjelletappe. Italieneren er fortsatt på andreplass sammenlagt, fire sekunder bak sin barndomshelt Contador. (EPA). Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer