SKADET - IGJEN: Kari Aalvik Grimsbø har pådratt seg en ny kneskade, og den norske landslagskeeperen i håndball mister dermed både de siste sluttspillfinalene for klubblaget Györ og en Brasil-samling med landslaget i juni. Foto: Bjørn Langsem
SKADET - IGJEN: Kari Aalvik Grimsbø har pådratt seg en ny kneskade, og den norske landslagskeeperen i håndball mister dermed både de siste sluttspillfinalene for klubblaget Györ og en Brasil-samling med landslaget i juni. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Skadet Grimsbø mister VM-samling i Brasil

Thorir: - Hun har ikke noe der å gjøre.

(Dagbladet): I ettermiddag ble det kjent at landslagskeeper Kari Aalvik Grimsbø har pådratt seg en ny kneskade, som setter henne ut av de potensielt to siste sluttspillfinalene for klubblaget Györ.

Györ - som tapte den første finalekampen forrige torsdag - møter Ferencvaros i finale to i kveld, hvor sluttspillmesteren kåres etter best-av-tre-kamper.

- Skal til utredning Så seint som i går ble 30-åringen tatt ut i håndballandslagets tropp til treningssamling i Brasil i perioden 31. mai til 15. juni. Senere samme dag ble landslagsledelsen orientert om Grimsbø nye kneskade.

Hun skal ha fått en vridning i kneet på Györ-treningen tirsdag.

Grimsbø er nå fjernet fra håndballtroppen som reiser til Brasil - en samling som både er viktig som oppkjøring til VM i Danmark i desember, men også som en inspirasjons- og inspeksjonstur for OL i Rio neste sommer.

- Kari blir ikke med til Brasil. Slik det ser ut nå har hun ikke noe der å gjøre. Hun skal til utredning for noe som «ligner på det som skjedde i EM», sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Meniskoperert Da pådro Grimsbø seg en sprekk i menisken i åpningskampen mot Romania, og ble etter hvert erstattet av mesterskapsdebutant Emily Stang Sando i den norske EM-troppen.

Grimsbø ble operert på Ullevaal sykehus i desember, og hadde kjempet seg tilbake på håndballbanen da ulykken igjen var ute.

Sender to keepere Silje Solberg - som ble kåret til EMs beste keeper sist - og Sando blir de to eneste keeperne på Brasil-samlingen.

Katrine Lunde ble mamma for to måneder siden, men selv om hun er tilbake mellom stengene for klubblaget Györ, så kommer juni-samlingen med landslaget for tidlig for hennes del.