Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug står over skifestivalen i Bø

Skadet Johaug står over skifestivalen i Bø

Therese Johaug har fått en muskelskade i ryggen.

SOGNEFJELLET: Therese Johaug i langrennsløypene på Sognefjellet tidligere i år.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SOGNEFJELLET: Therese Johaug i langrennsløypene på Sognefjellet tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Therese Johaug blir ikke å se på skifestivalen i Bø i Telemark til helga. Johaug har pådratt seg en muskelstrekk i ryggen og vil derfor stå over konkurransen, etter anbefaling fra helseteamet.

- I løpet av noen uker håper vi Therese er tilbake i full trening og klar for rulleskikonkurranser, sier Øystein Andersen, medisinsk ansvarlig i langrenn.

Han forsikrer at det går bra med Johaug.

- Vi har god kontroll på situasjonen og det er ingen dramatikk i dette annet enn at hun må ta det litt rolig.

Teamet til Johaug vil helst ikke at langrennsjenta skal pådra seg noen alvorlige skader og i hvert fall ikke så tidlig på året, nå som comebacket er en realitet.

- Therese fikk skaden på samling. Det er ikke noe alvorlig, men på denne tiden av året er det viktig å være litt forsiktig og ikke ta noen sjanser. Derfor dropper hun helgas konkurranser, sier Johaugs manager Jørn Ernst til Dagbladet.

- Det er smart å holde litt igjen og bli kvitt skaden helt før Therese risikerer noe. Det er lenge til sesongens høydepunkt, legger han til.

Selv syns Johaug at det er trist.

- Dette er selvsagt veldig kjedelig. Jeg hadde håpet i det lengste at arrangementet i Bø var innen rekkevidde, men nå må jeg ta vare på helsa og tenke langsiktig, sier Therese Johaug i en pressemelding.

Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug er blant mennene som er påmeldt til konkurransene i Bø.