Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadet «Moi» usikker

Mohamed Elyounoussi hadde smerter på dagens trening, og er usikker til fredagens landskamp.

VIKTIG BRIKKE: Mohamed Elyounoussi, her fra landskampen mot Bulgaria tidligere i sommer. Foto: Hans Arne Vedllog / Dagbladet
VIKTIG BRIKKE: Mohamed Elyounoussi, her fra landskampen mot Bulgaria tidligere i sommer. Foto: Hans Arne Vedllog / Dagbladet Vis mer

Erling Braut Haaland. Forklaring fra Markus Henriksen om den tøffe situasjonen i Hull. Mer Erling Braut Haaland. Ødegaard-oppdatering, Lagerbäck-spekulasjoner og nevnte vi Haaland?

Åpningen av landslagssamlingen har handlet om alt annet enn EM-kvaliken mot Færøyene fredag og Malta mandag, og slik vil det nok fortsette denne uka.

Norge må belage seg på Nations League i jakten på EM-plass, men de to kampene er viktige for å legge et godt grunnlag.

ROSENBORG: Ole Selnæs støtter sin tidligere lagkamerat Pål Andre Helland etter tiraden mot egen klubb. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Usikker «Moi»

13.35 i dag ,møtte vår svenske landslagssjef Lars Lagerbäck pressen, og det første svensken kunne fortelle var at Mohamed «Moi» Elyounoussi er usikker til fredagens kamp. Celtic-angriperen har vært i god form i Skottland den siste tida.

- Moi har vondt i en fot. Jeg vet ikke om det tar én eller flere dager. Han var med på starten av treningen. Medisinerne har ikke rukket å undersøke ham ennå, så jeg vet ikke mer, sa Lagerbäck på pressekonferansen etter treningen.

- Mulighet for «Moi» fredag?

- Jeg vet ikke ennå. Det må vi bare se. Tarik Elyounoussi og Mats Møller Dæhli kan begge komme inn i den posisjonen.

Dette ble han spurt om

Moi er altså usikker, men Lagerbäck loste oss trygt gjennom resten av pressekonferansen.

Her er spørsmålene som ble stilt fra den norske pressen:

- Hva syns du om utviklingen til Dæhli?

- Jeg tror spillestilen i St. Pauli passer han veldig godt. Han har vært mye bedre for klubblaget i år enn han har vært tidligere under min periode som landslagssjef.

DEBUTERTE: Etter et langt skadeavbrekk og flere kamper på innbytter benken fikk omsider Ørjan Nyland spiller Premier League-fotball. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- King og Haaland ble drillet sammen i dag. Hva forventer du av dem?

- Når vi velger å spille med to spisser så skal de ha et så godt samarbeid som mulig - uavhengig av hva de heter. Vi ville at de skulle få bedre følelser og connection av hverandre i dag.

- Braut Haaland er litt spesiell med tanke på at han både er kjapp og sterk, altså han kan både være et oppspillspunkt og lure i bakrom. Hva vil du se han mest som?

- Det kommer an på hvordan vi spiller, hvor gode vi er og hvem vi spiller mot. Spiller vi med to spisser så skal begge være et oppspillspunkt, men begge skal også gå i bakrom.

- Har du Nations League i bakhodet når du tar ut startelleveren nå?

- Jeg prioriterer å ta ut et så bra lag som mulig for å vinne kampene. Men vi kan gjøre forandringer mellom kamp én og kamp to. Vi får se når vi har den siste treningen i morgen.

- Har ikke Haaland en uvanlig kompetanse med tanke på størrelsen?

- Slik de spiller i Salzburg så blir han ikke så mye møtende, for de spiller veldig direkte. Jeg mener at hans styrke er å gjøre seg spillbar inne i boksen. Det er ikke ofte han truer bakrom, men det er fordi de har et godt spill og han finner posisjonene inne i boksen. Men ja, han er rask, og har du mulighet til å spille han tidlig inn i bakrom så er han god da også. Men da gjelder Tarik og Joshua også. Det er boksspillet han er best på.

HERJER: Aleksander Sørloth står bokført med seks mål og tre målgivende etter ankomsten til Trabzonspor i Tyrkia. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Hva syns du om utviklingen til Sander Berge?

- Laget sliter, spesielt med tanke på forventningene, men jeg syns ikke han er en dårligere spiller i dag enn han var i fjor. Det er mer at laget sliter. Det er klart han er skuffet over det. Han presterer bra på landslaget og for Genk.

- Hvordan er det for deg å ha «Moi» tilbake?

- Det er veldig positivt. Jo flere spillere vi har som spiller på klubblaget jo flere valg har vi. Det er en spillertype jeg har savnet litt. Han er god til å forsvare også, men har en styrke i det offensive spillet. Det er en god egenskap

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media