Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skadet på oppvarming - OL-drømmen knust

- Ikke her jeg skulle stått, sier Margrethe Renstrøm.

OL-NEDTUR: Margrethe Renstrøm måtte avryte oppvarminga med skade. OL-drømmen gikk i tusen knas. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OL-NEDTUR: Margrethe Renstrøm måtte avryte oppvarminga med skade. OL-drømmen gikk i tusen knas. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Margrethe Renstrøm (27) fikk store problemer med krampe i den ene foten like før innhoppingen til lengdekvalifiseringen skulle starte på Olympiastadion tirsdag kveld.

Hun haltet rundt inne på banen og var ikke i stand til å teste tilløpet og hoppe seg inn sammen med konkurrentene. Problemet satt under den høyre foten.

Til slutt hadde hun ikke annet valg enn å trekke seg.

Legehjelp - Jeg har snakket med legen og fysioterapeuten. De gjorde alt de kunne med å tøye og finne ut av det, men det var ikke noe man kunne tøye bort. Det gir seg ikke, sier Renstrøm til norsk presse - mens hun egentlig skulle vært ute på Olympiastadion og konkurrert.

- Det er ikke her jeg skulle stått, jeg skulle vært ute og fightet med de andre, i dag tror jeg at jeg kunne gjort gode lengdehopp, men det skal jeg jo ikke. Jeg må bare ta det, erkjenner sørlandsjenta skuffet, men fattet.

- Hvor lang tid før konkurransen kjente du det?

- Det var ti minutter igjen, forteller Renstrøm, som aldri før har opplevd det samme problemet.

- Hva gjør du nå?

FOTEN SA STOPP: Verken ispose eller tøying kunne redde Margrethe Renstrøms OL-deltakelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FOTEN SA STOPP: Verken ispose eller tøying kunne redde Margrethe Renstrøms OL-deltakelse. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg må i hvert fall sjekke ut hva dette er, og jeg får i hvert fall håpe at det ikke er veldig, veldig alvorlig — at det er noe som kan bli bra. Det kjennes ikke sånn ut akkurat nå, erkjenner hun.

Tok bronse i EM Margrethe Renstrøm er i sitt første OL, og hun har 6,68 meter som årsbeste. Det er også identisk med norsk rekord. Hun klarte bronsen i EM i Helsingfors etter å ha trøblet med tilløpet, men slo til da det gjaldt som mest.

Nå må altså OL-debuten vente i fire år til.

Dessverre er ikke Renstrøm det eneste norske friidrettshåpet i OL som aldri kom til start. Christina Vukicevic kastet inn håndkleet allerede før avreise, fordi hun ikke kom i form. I form var derimot Ingvild Måkestad Bovim, som i går - med tårer i øyne - fortalte pressen at en skade hindrer henne i å delta på 1500-meteren i London.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media