Mons Røisland

Skadet seg under OL. Lørdag gjorde han comeback med kragebeinet stikkende ut

Men Mons Røisland nekter å skylde på skulderen for at X-Games-finalen røk.

FALT: Mons Røisland falt i sine to første forsøk i Big Air på Fornebu lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FALT: Mons Røisland falt i sine to første forsøk i Big Air på Fornebu lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FORNEBU (Dagbladet): Denne helga holdes X-Games i Oslo og på Fornebu. Lørdag ettermiddag er vinteridrettsheltene i aksjon i Big Air-øvelsen, der det er om å gjøre å oppnå høyest mulig poengsum ved flere forsøk over et stort hopp.

For Mons Røisland er Fornebu nesten så på hjemmebane som det kan få blitt. Men 21-åringen skuffet i det som var skadecomebacket etter at han skadet seg under OL i Pyeongchang og brakk kragebeinet. Som NRK skrev tidligere denne uka, har han utsatt en operasjon for å rekke X-Games på hjemmebane.

Men Røislands finalesjanser var kjørt da han falt på de to første forsøkene.

- Jeg er litt skuffa. Jeg hadde forventninger som var større enn dette. Det var selvfølgelig litt kjipt, men sånn er det innimellom. Det vil seg ikke for meg i dag, sier Røisland til Dagbladet.

Teipet skulder

Det var altså under OL han falt og brakk kragebeinet på trening før slopestyle-konkurransen. Leddbåndet røk også.

PÅ HJEMMEBANE: Mons Røisland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
PÅ HJEMMEBANE: Mons Røisland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Skulderen er altså ikke helt 100 prosent ennå. Et bein stikker litt opp, og den var godt teipet foran konkurransen. Men Røisland nekter å skylde på at det var derfor han ikke klarte å lande to perfekte hopp.

- Skulderen funker fint den, altså, det er ikke noe å skylde på. Det ser verre ut enn det er, sier Røisland.

Det var 21-åringens første konkurranse etter skadeavbrekket. Han har altså ofret litt for å få kjøre kanskje det aller største de profesjonelle snowboarderne får kjørt, og det i hjembyen.

Så barndomshjemmet fra stillaset

- Det var kjempekult å kjøre her. Jeg kunne se hvor jeg vokste opp fra stillaset. Man får det ikke nærmere enn dette, flirer Røisland.

Han var tydeligvis også en stor helt for de yngre oppmøtte, som løp bort mellom hvert run og ville ha autografer og bilder.

- Man må kjøre seg litt inn igjen etter en skade som dette, så nå gleder jeg meg til neste sesong og å få stått mye på snowboard i sommer, sier Røisland.

Allerede i august starter snowboardlandslaget opp igjen med treningsleir i Australia og New Zealand.

PS! Lørdagens X-Games fortsetter med norske håp i Big Air-finalene på ski for kvinner klokka 17.30. Jentenes snowboard-finale går klokka 18.30. Herrene avslutter på ski og snowboard klokka 19.30 og 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer