Skadet Selnæs slakter Annans «grisestygge» spill

- Det er forkastelig.

(Dagbladet): Etter gårsdagens intense semifinaleoppgjør mellom Rosenborg og Stabæk reagerer trøndernes midtbanestrateg Ole Kristian Selnæs (21) kraftig på oppførselen til motstander Anthony Annan (29).

Duoen var involvert i flere harde duller i løpet av oppgjørets 120 minutter, og begge pådro seg hvert sitt gule kort. Nå mener Selnæs at Annans oppførsel kombinert kvalifiserer til marsjordre.

- Vi har noen tøffe og «fair» dueller, men så er det noen grisestygge fra hans side. Det er vel klare TV-bilder på det, sier Selnæs til Dagbladet.

Klarer knapt å stå TV-bildene Selnæs refererer til viser blant annet at han blir taklet hardt av Annan etter 15 minutter, en takling ghaneseren får gult kort for.

I dag forteller RBK-spilleren at han har store problemer med å i det hele tatt gå etter gårsdagens nedsparking.

- Jeg klarer knapt å stå på den foten i dag, for den er så jævlig vond. Bare den taklingen der er oransje i mine øyne. Jeg får ballen fra André (Hansen), og er feilvendt, så kommer Annan et halvt sekund eller ett sekund seinere og feier meg rett ned bakfra, sier Selnæs.

- Forkastelig Episoden 21-åringen reagerer mest på oppsto imidlertid i det 79. spilleminuttet. Selnæs gikk da selv tøft inn i Annan bakfra, noe han fikk gult kort for av dommer Tom Harald Hagen, før Annan tilsynelatende kløp ham i ryggen.

- Gjorde han det?

- Ja, det er soleklart. Det er forkastelig, rett og slett. Han klyper meg to ganger og han klyper meg hardt. Du ser at jeg får vondt på TV-bildene, forteller Selnæs.

Mannen som har vært Tippeligaens kanskje aller beste spiller denne sesongen, og er et av RBKs heteste salgsobjekter, har aldri opplevd lignende i sin karriere.

- Nei. Jeg har aldri verken sett eller hørt om klyping på en fotballbane noen gang, bortsett fra når det gjelder han spilleren der, sier Selnæs, med referanse til da Annan kløp daværende VIF-spiller André Muri i et oppgjør som RBK-spiller i 2010.

- Ga du beskjed til dommeren?

- Ja, men det er begrenset hva dommeren kan gjøre. Enten ser han det, og da er det selvfølgelig gult kort, ellers så ser han det ikke. Og dommeren så det ikke.

- Ikke meningen Annan uttalte seg om gårsdagens episode til NRK etter kampen. Da sa 29-åringen at han ikke kløp Selnæs, i alle fall ikke med vilje.

- Nei. Han prøvde å snakke til dommeren og jeg sa at han ikke skulle gjøre det. Så jeg holdt bare trøyen og sa at han ikke skulle prate med dommeren. Det var det jeg gjorde, forklarte Annan.

Ikke lenge etterpå innrømmet han imidlertid ugjerningen.

- Kanskje skjedde det, men det var ikke min intensjon, jeg prøvde bare å dra i trøyen, sa Annan om klypingen.

- Så det var ikke med vilje?

- Nei. Det var ikke meningen å klype ham, fortalte Annan til NRK.

I dag bekrefter Norges Fotballforbund overfor Dagbladet at Annan risikerer å bli straffet for hendelsen under gårsdagens match, men NFF har ikke bestemt seg enda for om de vil åpne sak mot Stabæk-spilleren eller ikke. Les hele saken, inkludert uttalelsene til dommer Tom Harald Hagen, som sier han ville vist ut Annan om han så hendelsen, her.